Susret bh. tekstilaca, obućara i kožara u Sarajevu: Na tapetu tri zakona

Upravni odbor Udruženja tekstila, obuće i kože Bosne i Hercegovine (UTOK) sutra (petak) će na sastanku u Sarajevu analizirati Zakon o doprinosima, Zakon o radu i Zakon o porezu na dobit. Prema riječima Amira Međića, generalnog sekretara UTOK-a, pod lupom će biti dobra i loša rješenja koja će biti sagledana u kontekstu aktuelne situacije u ovom industrijskom sektoru. Učešće u raspravi će osim članova Upravnog odbora uzeti menadžeri i vlasnici firmi čiji se biznis zasniva na proizvodnji i preradi tekstila, kože i obuće. Na skupu će biti analizirana i saradnja na međunarodnom nivou i druga pitanja bitna za poslovanje i razvoj.

Istog dana biće upriličen i međunarodni kućni sajam mašina i opreme za tekstil, obuću i kožu. Najavljeno je učešće najvećih svjetskih proizvođaća mašina i opreme iz Japana, Njemačke , Francuske , Španije, Austrije, Turske i drugih. Njihovi stručnjaci će održati predavanja i radionice o dostignućima u ovoj oblasti.

Za predveče je predviđena modna revija najnovijih kolekcija odjeće, kože, krzna proizvedenih prema ideji domaćih modnih kreatora i u pogonima bh. tvornica.

Svi ovi događaji odvijaće se u prostorima hotela Terme na Ilidži.

H.Arifagić

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close