Suljagić: Tomislav Nikolić je bezubi pas

Izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića „da BiH ne može opstati“ za Emira Suljagića, koordinatora koalicije „Prvi mart“ je režanje bezubog psa, kazao je za bh. novinsku agenciju Patria.

– Da se Tomislava Nikolića pitalo bilo šta o BiH, BiH bi prestala da postoji 1992. godine. Da Srbija može da učini bilo šta na tome da BiH prestane da postoji Srbija bi to učinila. Sad kad ne može, onda samo priča, laprda kao bezubi pas kakav je u ovom trenutku Tomislav Nikolić – kazao je Suljagić.

Suljagić je kazao da Nikolić ne može glumiti bilo kakvu neutralnost i objektivnost kada je nezakonito boravio na teritoriji BiH 1992. i 1993. godine kao dio i član paravojnih formacija koje je obučavala i pripremala tajna policija Republike Srbije.

Komentirajući politički sporazum „Domovina“ sedam probosanskih stranaka (SDA, SBiH, SBB, HSP, PS, SDBiiH, DFBiH, SPP i SDU) o zajedničkom nastupu na području RS-a na ovogodišnjim Općim izborima, Suljagić je kazao da je to zajednički front snaga koje se bore protiv istih onih kao 1992. godine samo sa drugačijim sredstvima.

– Koalicija je prijavljena na entitetskom nivou, iz zakonskih razloga nismo mogli prijaviti koaliciju i na entitetskom i na državnom nivou, ali politički sporazum koji su potpisale članice koalicije „Domovina“ propisuje i da će sve članice koalicije kandidatovati svoje kandidate za državni nivo vlasti iz RS-a na jednoj listi, jedne od sedam stranaka potpisnica koalicije – pojasnio je Suljagić, dodajući da se na prostoru RS-a još uvijek „moramo boriti za osnovne temeljne za građane nesrpske nacionalnosti“.

On je naglasio i da Sejfudin Tokić, koji će biti jedan od kandidata za predsjednika RS-a, nije kandidat koalicije „Domovina“.

– Možda bude nečiji drugi, ja nemam ništa protiv toga – kazao je Suljagić za Patriu.

(NAP)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close