-TopSLIDEBiHPolitika

Sukob navijača u Mostaru, najmanje jedna osoba povrijeđena

Više desetina navijača se sukobilo danas oko 14:30 sati u Mostaru kod bivšeg hotela Ero, a u masovnoj tučnjavi je povrijeđena najmanje jedna osoba, koja je, prema dobijenim informacijama, životno ugrožena.

U fizičkom obračunu učestvovalo je oko stotinjak osoba, koji su se tukli palicama. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova HNK Ljudevit Marić je potvrdio za Klix.ba i da su se nepoznate osobe međusobno gađale pirotehnikom i kamenicama.

Sudeći prema fotografijama sa mjesta incidenta, oštećeni su mnogi objekti i izlozi, a na nekim mjestima na ulici se može vidjeti i krv.

Policija je odmah intervenisala i blokirala šire mjesto sukoba te pokušava situaciju staviti pod kontrolu. Kako je naveo Marić, policija osigurava područje.

Na mjesto incidenta je stigla i Hitna medicinska pomoć koja je najmanje jednu osobu prevezla u mostarsku bolnicu, a policija obilazi zdravstvene ustanove kako bi utvrdila broj povrijeđenih.

Kako doznajemo od svjedoka na mjestu događaja, sukob navijača Veleža i Zrinjskog se dogodio zbog grafita. Navodno su navijači HŠK Zrinjskog u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do tučnjave, crtali grafit.

Navodno su prvo grafit namjeravali crtati navijači Veleža, da bi danas na isti zid došli navijači Zrinjskog.

klix.ba

***

NAKON SUKOBA

Policija na ulicama Mostara: Blokiran dio raskrsnice kod hotela “Ero”

Za sada je poznato da je pet osoba povrijeđeno u ovom incidentu, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život

Nakon užasnog navijačkog sukoba, koji se u poslijepodnevnim satima u Mostaru, na licu mjesta je u toku uviđaj koji obavljaju pripadnici Policijske uprave Mostar.

Zbog uviđajnih radnji, blokiran je dio raskrsnice kod hotela „Ero“. S lica mjesta se izuzimaju tragovi, a paralelno s tim provode se istražne radnje na identifikaciji i pronalasku osoba koje su se danas sukobile.

Inače, na licu mjesta, ali i na raskrsnici kod Španskog trga te duž Bulevara su raspoređene policijske snage.

Podsjetimo, za sada je poznato da je pet osoba povrijeđeno u ovom incidentu, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život. Također, povrijeđena su i dva policajca.

Na okolnim objektima je pričinjena znatna materijalna šteta.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close