NogometSport

Sudije iz Premijer lige će suditi veliki derbi između FK Olimpik i FK Velež

Meč se igra u nedjelju na Otoci

Ovog vikenda igra se veliki derbi između Olimpika i Veleža u okviru 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Prva liga FBiH odavno nije bila zanimljivija, a za ulazak u Premijer ligu bore se Velež i Olimpik koji u nedjelju igraju veliki derbi. Velež trenutno ima četiri boda više i prvi je na tabeli ispred Olimpika koji želi pobjedom da dođe na samo jedan bod zaostatka.

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak sudijske komisije na kojem je jedna od glavnih tema bio meč Olimpika i Veleža, te delegiranje službenih lica za 19. kolo koje je na rasporedu ove nedjelje.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici N/FSBiH i na kraju je odlučeno da je najbolje da ovaj derbi sude premijerligaške sudije. Još uvijek nije poznato koje sudije će to biti, a ovakva odluka donesena je zbog važnosti ove utakmice.

Poznato je da se mečevi Premijer lige ne igraju ovog vikenda zbog reprezentativne pauze, te će sudije iz najvećeg ranga bh. fudbala biti na raspolaganju.

Velež je jučer uputio saopštenje Savezu u kojem traži 600 umjesto 150 ulaznica za svoje navijače, ali je jasno rečeno da Savez nije niti će raspravljati o tom saopštenju, te da je jasno da o tome odlučuju propisi i dogovori između klubova.

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close