Subota 24. maj: Pročitajte na kojim dionicama u BiH je zbog poplava obustavljen saobraćaj

Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg je obustavljen saobraćaj. Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 4 metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, s tim da se iz pravca Doboja prema Zenici putnička vozila preusmjeravaju na regionalni put preko Zavidovića i Žepča.

Na dionicama: M-14.1 Odžak- Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila.

Na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na ostalim putevima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Zbog kiše koja je tokom noći padala ili još uvijek pada, vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a dodatno, vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na M-14.1 Lončari-Brčko, zbog srušenog mosta saobraćaj je obustavljen, a vozila se preusmjeravaju preko Arizone i Cerika, malezijskim putem prema Brčkom.
Neprohodni su i putni pravci:
Mag.put M-16 dionica Krupa na Vrbasu –Jajce još uvijek je neprohodan.
Magistralni put M-18 Bijeljina-Rača.
Regionalni put Lopare-Srebrenik. Saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mjestu Piperi (Lopare).
Regionalni put Bratunac-Drinjača. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Zelinje (Zvornik).
Regionalni put Bratunac-Skelani. Saobraćaj u prekidu zbog klizišta u mjestu Žlijebac (Bratunac).
Regionalni put Šekovići-Kaštelj. Saobraćaj obustavljen zbog većeg odrona.
Regionalni put R-404 Budimlić Japra – Podvidača neprohodan zbog više klizišta na putu.

Na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina, u mjestu Donji Šepak-Debela Međa, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom kolovoznom trakom.
Na mag,putu M-20 Bileća-Gacko lokalitet Stepen,zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.
Na mag.putu M-4 Karakaj-Caparde i reg.put R-454 Bratunac-Sikirić, u toku je sanacija puteva.Vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.Jednom trakom zbog odrona saobraća se na putnim pravcima:M-19 Šepak-Vlsenica,R-454 Zeleni Jadar granica BH/Srbija,R-454 Konjić Polje-Fakovići i R-455 Tišća-Caparde.
Na svim putnim pravcima u RS vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu. Posebna pažnja se skreće na poplavljena područja, te šire područje Zvornika gdje je povećana opasnost od odrona i klizišta zemlje.

GRANIČNI PRELAZI

U funkciji je magistralni put M-1.8 Lončari-Orašje, ali se saobraća otežano. Radi i GP Orašje. Magistralni put M-18 Bijeljina-Pavlovića most takođe je pušten za saobraćaj, a i sam GP Pavlovića Most je u funkciji.
I dalje su zatvoreni granični prelazi Šamac, Brčko i Rača. Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

BUKA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close