-TopSLIDENogometSport

Stupčanica golom iz penala kaznila sve promašaje Čelika

Derbi 1.kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” pripao gostima

Nogometaši Čelika i Stupčanice danas su na Kamberovića polju u Zenici odigrali derbi 1.kola Druge lige FBiH, grupa “Centar. Na kraju veliku pobjedu je slavila ekipa Stupčanice rezultatom 0:1.

Utakmica u Zenici po veoma sparnom i teškom vremenu za igru privukla je oko 1000 gledalaca na stadion Kamberovića polje. Domaći navijači su se zaželjeli nogometa i navijanja, nakon što je posljednjih godinu dana bilo uskraćeno gledaocima da dolaze na stadione.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji domaće ekipe, koji su u ovu utakmicu ušli bez najvećeg pojačanja Aladina Isakovića, koji se povrijedio i mjesec dana će biti van terene. Gosti su se odlučili na zatvorenu varijantu, te su svoju šansu čekali iz prekida i greški domaće ekipe. Zeničani su prijetili preko Kolića, Salkića i Sivca, ali se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Kako je završeno prvo poluvrijeme ,tako je počeo i drugi dio utakmice Zeničani su krenuli silovito, ali su gosti odolijevali i čekali svoju šansu iz kontranapada. Nakon jedne sjajne duge lopte Munib Karametović je krenuo sam prema Adisu Nurkoviću, pokušao ga je zaobići, golman Zeničana ga ruši i glavni sudija, danas dosta nesigurni Senad Hreljić pokazuje na najstrožiju kaznu. Siguran izvođač kaznenog udarca u 54. minuti je Fijad Mehanović za vodstvo Stupčanice 0:1.

Nakon toga domaći trener baca sve karte u napad, uvodi i iskusnog Mahmutovića, ali realizacija je zakazala. Prvo je Durmiš iz povoljne situacije šutirao iznad gola, a onda i Kolić koji je izašao sam pred Kadrića, ali je dugo čekao i na kraju šutirao preko gola. Pritiskali su domaći u posljednjih 20-tak minuta utakmice, ali nisu mogli da savladaju danas sjajnog golmana Kadrića. Gosti su bili veoma dobro postavljeni u odbrani i sigurno su se odbranili u samom finišu utakmice. Na kraju tri velika boda odlaze u Olovo, koji su danas pokazali da su jedna čvrsta i iskusna ekipa, koja kažnjava svaku grešku protivnika. S druge strane Čelik je i pored poraza pokazao da će biti jedan od najvećih kandidata za prvo mjesto, ali u narednim utakmicama će morati popraviti realizaciju inače će imati velikih problema.

Čelik: Nurković, Šehić, Šabić, Smajić, Popović, Žuna, Salkić, Vardo, Durmiš, Sivac i Kolić. Trener: Pavle Skočibušić.

Stupčanica: Kadrić, Čosić, Karamović, Sokolar, Selimović, Karičić, Hadžiabdić, Karahmetović, Beganović, Čilić i Mehanović. Trener Faruk Dedić.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close