LifestyleTehnologija

Student iz Mostara izradio aplikaciju u svrhu promocije turizma u BiH

Adnan Behrem, student informacijskih tehnologija na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, izradio je web aplikaciju, odnosno online map platformu Bosne i Hercegovine, sa navigacijskim sistemom a koja turistima omogućava lakši pronalazak turističkih destinacija u BiH

“BHMap” online platforma sadržajno je usmjerena na postojeće turističke, ekonomske i ostale objekte u zemlji, nudeći detaljne informacije o lokaciji, izgledu, kontakt podacima te ocjenama i komentarima posjetitelja lokacije o opremljenosti smještajnih kapaciteta, uslugama i djelatnosti.

Behrem je u izjavi za Fenu kazao da je sama ideja nastala još u 2015. godini kada je na internacionalnom takmičenju informacijskih tehnologija u Mostaru, osvojio treće mjesto sa ovim projektom.

“Ovaj projekt na početku je bio zamišljen kao turistička mapa grada Mostara, no kada sam krenuo u realizaciju shvatio sam da bi bilo dobro uraditi to za sve gradove u BiH, što sam naposlijetku i napravio”, kazao je Behrem.

Web aplikacija je rađena u responsive dizajnu, što omogućava automatsku podesivost za sve uređaje, a trenutno je dostupna za uređaje koji posjeduju android sistem, a u pripremi je također za IOS i Windows sisteme, piše Fena.

Na pitanje novinara o budućim planovima i razvoju ove aplikacije Behrem je kazao kako planiraju saradnju sa aerodromima u BiH te autobuskim stanicama, kako bi korisnici ove web platforme imali sve informacije na jednom mjestu.

Novovrijeme.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close