Stonoteniseri kluba “STENS – EURO-ASFALT” ostvarili rezultat za pamćenje u Varaždinu

Toni i Benjo u ekipnom dijelu takmičenja osvojili zlatnu medalju

Na 45. Otvorenom prvenstvu Varaždina, Memorijalu “Mirko Abramović”, predstavnici kluba “STENS – EURO-ASFLAT” Sarajevo, Toni Ramljak i Benjamin Zijadić, ostvarili su rezultat za pamćenje.

Naime, u konkurenciji najmlađih kadeta ekipno, najveći potencijal, najveći talenat i najbolji rezultat pokazali su bosanskohercegovački stonoteniseri, još uvijek mladi takmičari za reprezentativni dres, članovi kluba “STENS – EURO-ASFALT” Sarajevo.

Toni i Benjo su u ekipnom dijelu takmičenja osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju pobijedivši sve ekipe protiv kojih su igrali. Od maksimalnog učinka protiv ekipa iz Slovenije i Hrvatske na turniru dijelio ih je samo jedan poraz u individualnom dijelu u finalu koje je riješeno 3:1 u korist kluba “STENS – EURO-ASFALT”.

Momci su pokazali odličan timski rad, sportski duh, ozbiljnost i dobru igru kojom su zasluženo osvojili ovaj veliki turnir, na kojem su učestvovale ekipe iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine što pokazuje da je klub “STENS – EURO-ASFALT” Sarajevo rasadnik mladih talenata koji uz adekvatan rad, trud, ambijent i zalaganje mogu ostvariti velike rezultate i na internacionalnom nivou.
Autor: Redakcija – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close