Stipendije Vlade Republike Makedonije za diplomski studij na Filmskom institutu u Ohridu

Ministarstvo obrazovanja i nauke Republike Makedonije dostavilo je informaciju  da je kao rezultat saradnje između Filmske i TV škole Akademije scenskih umjetnosti (FAMU) u Pragu, Republika Češka i Ministarstva obrazovanja i nauke Republike Makedonije, Vlada Republike Makedonije osnovala Filmski institut – Filmsku akademiju (FIOFA) u Ohridu, Makedonija, na kojoj će se izvoditi diplomski studij iz oblasti kinematografske umjetnosti počevši od akademske 2015/2016. godine.

FIOFA je nova filmska akademija koja nastavlja dugu tradiciju praške Filmske i TV škole (FAMU), a studijski program FIOFA zasniva se na dugogodišnjoj tradiciji FAMU i posebno je prilagođen za ovu instituciju.

Na Institutu će izvoditi magistarski program iz pisanja scenarija i  kreativne produkcije za oko 20 studenata za koje makedonska Vlada daje punu stipendiju, bez obzira na nacionalnost.

Detaljnije informacije o FIOFA mogu se pronaći na web stranici: www.filmacademyohrid.com.

Javni poziv za dodjelu stipendija za diplomski studij na Javnom naučnom Filmskom institutu, Filmskoj akademiji u Ohridu i obrazac prijave na engleskom jeziku mogu se pronaći na sljedećoj stranici:

https://filmacademyohrid.com/about-us/financial-aid-scholarship/.

Rok za apliciranje je 30.10.2015. godine.

– See more at: http://www.fmon.gov.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1345:stipendije-vlade-republike-makedonije-za-diplomski-studij-na-filmskom-institutu-filmskoj-akademiji-u-ohridu&catid=1:aktuelnosti&Itemid=27#sthash.nEbVtoFc.dpuf

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close