-TopSLIDEOstali sportoviSportVisoko

Stigle sjajne vijesti za Elvedinu Muzaferiju: U petak će biti dosta toga jasnije

Odlični nastupi lagano dolaze na naplatu

Svjetski kup u alpskom skijanju nastavlja se za vikend, a za bh. javnost je bitan ženski dio Svjetskog kupa gdje je naša sjajna Elvedina Muzaferija. Djevojke za vikend imaju ponovo brze discipline.

U italijanskoj Val di Fassi na rasporedu je dupli program u superveleslalomu i prilika za Elvedinu da dođe do novih bodova.

Nakon 14. mjesta u Cortini i 16. mjesta u Crans Montani, Elvedina je ove sezone skupila 33 boda u supervelslalomu i nalazi se na 29. mjestu, a 25 najboljih ide na završnicu u Sallbach.

Elvedina je u spustu na 23. mjestu, a u superveleslalomu na 29. mjestu, tako da postoje dobre šanse da je gledamo na završnici boje brze discipline što bi bio nevjerovatan uspjeh za bh. sport.

Što se tiče superveleslaloma, Elvedina pred utrke u Val di Fassi dobro stoji na rankingu FIS poena kojima se određuju startni brojevi.

Velike su šanse za naša najbolja skijašica prvi put starta u jakosnim skupinama superveleslaloma, dakle među 30 najboljih skijašica, što je već uspjela u spustu.

Ovisi i koje će se sve skijašice prijaviti za Val di Fassu, pa će konačna lista biti poznata u petak u večernjim satima, ujedno i startni brojevi za subotnju utrku.

Obzirom da se ispred Elvedine i u spustu i superveleslalomu nalaze Sofia Goggia i Mikaela Shiffrin koje zbog povreda propuštaju utrke, Elvedina bi mogla jioš koju poziciju naprijed.

Goggia će sigurno propustiti završnicu jer je doživjela lom noge, dok je Shiffrin još pod upitnikom, ali informacije govore da će se se koncetrisati na tehničke discipline veleslalom i slalom u Are i veleslalom i slalom na završnici u Sallbachu.

Da li će Shiffrin nastupati u supervelslalomu i spustu u Sallbachu zavidi od toga šta će uraditi Lara Gut-Bherami i Federica Brignne, odnosno da li će Mikaela Shiffrin biti u utrci za Veliki kiristalni globus.

Elvedina nas je učinila ponosnim nakon utrka u Crans Montani, a vjerujemo u nove bodove i u Val di Fassi. Oba superveleslalom i subotnji i nedjeljni na rasporedu su od 11 sati.

Nako val di Fasse Elvedina u Kvitfjellu vozi superveleslalom i spust, postoji i mogućnost da prvi vikend marta u norveškom Kivtfjellu bude nadoknada još jednog otkazanog spusta ove sezone.

Nakon toga, ide odmor jer Elvedinu nećemo gledati u švedskom Areu u veleslalomu i slalomu, a onda se nadamo krajem marta 22. i 23. marta da Elvedinu gledamo na završnici Svjetskog kupa u superveleslalomu i spustu.

SportSport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close