Staro prijateljstvo zaborava nema – Zorica Brunclik posjetila Envera Šadinliju

Uoči svog koncerta u Sarajevu, ex-Yu folk-diva Zorica Brunclik je ovih dana u glavnom gradu BiH, u velikoj marketinškoj akciji slanja poruka ovdašnjoj publici – da obavezno dođu na druženje s njom i njenom pjesmom.

Prvi medij koji je posjetila – bila je Federalna RTV, gdje je prvu kafu popila sa Enverom Šadinlijom, u čijem se „Studiju F“ prisjetila „zlatnog doba“ estrade na ovim prostorima i priznala da su tada svi beogradski izvođači folk muzike pomno pratili šta sarajevske novine pišu i kako ih prihvataju bh. radio i tv programi.
Vremena se mijenjaju, sad beogradski mediji i produkcije kreiraju muzičku scenu cijelog regiona. Ali, „lukava lija“ kakva je Zorica, zna da i sada eksperti poput popularnog urednika i voditelja Envera zvanog Šada – znaju šta je šta i šta koliko vrijedi, pa nije tek puki slučaj da je upravo nakon njihove „razmjene mišljenja“ krenula u dalju turneju po sarajevskim i bh. medijskim prostorima.
Tu se našao i naš najbolji komičar Ismet Horo, koji je Zoricu zabavio svojim vragolijama, pa je Zorica u „Studiju F“ mada je planirala biti samo pola, ostala cijela dva sata.

www.magazinplus.eu – Dž.S.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close