-TopSLIDEBiHPolitika

Šta se desilo sa Dodikom?!

Šta se desilo sa Dodikom?! “Banjaluka je srpski grad…RS uskoro nezavisna… Visoki predstavnik nije dobrodošao!”

“RS je potpisala Aneks 10 dejtonskog sporazuma i time je određen način na koji se bira Visoki predstavnik. Republika Srpska je protiv visokog predstavnika bez obzira ko on bio i kako se zvao. Nama to ne treba i što se nas tiče ne mora ni dolaziti i nije dobrodošao. Republika Srpska smatra. Visoki predstavnik je zajedno sa Ustavnim sudom podvala i kažnjeavanje Republike i da će to sigurno dovesti do raspleta u biH koji mnogi pokušavaju da inkrimišu. Slušao sam Izetbegovića koji govori kako će doći Bajden pa će nešto ravnati i kako će nestati entiteti i kantoni. Ja mislim da će prije toga nestati BiH i da će ostati RS i biti država koja ima pravo na svoje postojanje jer je ona voja naroda koji ovdje živi. Ne možete samo ignorancijom iz Sarajeva pokušati da negirate postojanje Republike. Ovo je zgodna prilika da Bajden shvati da su prije 20 godina napravili grešku i da su trebali dozvoliti da se BiH podieli i da ima tri države Republiku Srpsku, Herceg Bosnu i Bosnu i da pokušaju da grade zajedničko susjednostvo. Vrijeme takve odluke dolazi”, rekao je Dodik. 

On se je kazao i da RS i ove godine slavi 9. januar i da nemaju bošnjački političari šta da traže u Banjaluci. 

“Sada idemo da proslavimo naš praznik 9. januar, dan Republike. Mi smo ti koji proslavljamo slobodu. ja ne želim ništa loše nijednom muslimanu, ni Izetbegoviću, ali želim da se kane te priče. Nema više on šta da traži u Banjaluci, kao što ni ja nemam ništa da tražim u Sarajevu. Tamo više mog naroda nema, kao što je minimalan njegov narod ovdje. Ta floskula da Banjaluka pripada svima je lažna. Banjaluka pripada onima koji žive ovdje, a to su Srbi. I ovo je srpski grad”, rekao je Dodik i dodao: 

“Vjerujem da će doći do toga da ćemo konačno posatviti realnu opciju da RS obezbijedi svoj status kao nezavisna i samostalna zemlja i to uz pomoć Bajdena. BiH je žalosna zemlja koja nema nikakvu perspektivu. “

Buka

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close