Šta muškarci žele čuti od vas?

Iako je uvriježeno mišljenje da žene više pričaju od muškaraca, a nekad im čak svojim verbalnim mogućnostima i voljom za brbljanjem idu na živce, nekih se fraza jednostavno ne mogu zasititi i mogli bi ih stalno slušati, piše B92.

Evo šta im slobodno možete ponavljati, a sigurno im nećete ići na živce:
“Hvala ti” 

Većina muškaraca požalit će se kako im žene često prigovaraju zbog onog što ne čine. Ali oni naprosto vole čuti vaše “hvala”, stoga ih zaista motivira kada vam nešto učine da im se zahvalite.

“Naše dijete zaista ne može bez tebe” 

Povezanost između mame i djece toliko je očigledna i jaka da se očevi ponekad osjećaju suvišno. Ako mu kažete da se njegovoj kćerki ili sinu lice ozari kada ga vidi, da je dijete pitalo i iščekivalo tatu i da mu se veseli, niko neće biti sretniji od njega.

“Sjećaš li se kada si…” 

Izvrsno pamćenje, posebno zajedničkih lijepih trenutaka, odličan je način da započnete razgovor. Partner će biti oduševljen time s kolikim žarom govorite o nekom zajedničkom izlasku, a ako se još sjećate onoga što je imao na sebi, njegovoj sreći neće biti kraja.

“Super izgledaš” 

Dat ćete mu do znanja da je još uvijek privlačan i zgodan, da ga primjećujete i da vas i nakon toliko godina može zavesti i osvojiti.

“Jako lijepo mirišeš” 

Još jedna fraza koju mu možete ponavljati i ponavljati.

“Drago mi je da si tu i da ovo radimo zajedno” 

Ovo je kompliment koji svako želi čuti, posebno ako prolazite kroz neko teško razdoblje. Djeca su vam bolesna, imate popravke u kući… Voli kada mu pokažete da ste još uvijek dobar tim.

“Želim to i to…” 

Čak i nakon godina veze niko se ne može tako dobro poznavati i čitati vaše misli. No ukoliko želite neki specifičan izlazak, poklon ili jednostavno želite imati zajednički hobi, recite mu to izričito. Bit će sretan.

Recite mu kada ga vaši prijatelji pohvale

Otišli ste na večeru s vašim prijateljima i on ih je oduševio. Recite mu to, nahranite njegov ego i dignite mu samopouzdanje, bit će mu drago.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close