-TopSLIDEJavne ličnostiKošarkaM plusSport

Sretan rođendan Marku Batini

Marko Batina, genralni menadžer – sportski direktor Prievidze iz Slovačke

Marko Batina je rođen 13.03.1986. u Visoko. Košarka je njegova ljubav, i kako sam kaže to ga čini sretnim. Okušao se u mnogim sportovima, ali u košarci se pronašao.

S 11 godina, 1997. godine je počeo igrati u KK “Bosna” Sarajevo. Profesionalni je košarkaš, a igra na poziciji bek šutera, a trenutačno je član košarkaškog slovačkog BC Prievidza.

Igrao je za U-20 reprezentaciju Hrvatske na 5. Evropskom prvenstvu u Izmiru 2006. godine. Karijeru je započeo u Hermes Analitici, nakon čega prelazi u Split i igra s ovim klubom NLB ligu. Osim pomenuti klubova igrao je za KK Bosna Sarajevo i KK Slavonski Brod. Od 2013. godine je u slovačkom BS Prievidza u kojem uspješno nastupa. Trenutno je među startnom petorkom i jedan je od nositelja igre Prievidza. U sezoni 2013/2014. igrao je play-off i finale za prvaka Slovačke u kojem je nažalost poražen, a s istim klubom i ove godine igra play-off za prvaka.

Marko Batina je od 2017. godne bio kapiten i sportski direktor Prievizde, a sada je generalni menadžer i sportski direktor.

Marko Batina i BC Prievidza su ovogodišnji osvajči KUP-a Slovačke.

Od 2013. godine sa slovačkom BC Prievidza ima zavidne rezultate, sportskim žargonom kazano:
– 1 zlato
– 3 srebra
– 1 broncu
i sada KUP Slovačke

visoko.baTags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close