Javne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Amiru Šubiću

Amir Šubić rođen 12.04. 1999. godine u Sarajevu. Osnovnu školu „Mula Mustafa Bašeskija“ u Donjem Moštru je završio 13.06.2014. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završio je u Gimnaziji „Visoko“ u Visokom 20.06.2018. godine.

Posljednje dvije godine svog srednjoškolskog obrazovanja pohađao je prirodno izborno područje,jer je od malena volio prirodne nauke. Ostao je upamćen po svom osmijehu i pozitivnoj energiji. Amir Šubić je sada student Prve godine „Prirodno-matematičkog fakulteta“ Univerziteta u Sarajevu.

Jedan perspektivan momak i uzor mnogima. Posebno se ističe u streljaštvu ,jer ga taj sport nekako najviše privlači i u tom polju se osjeća stabilno i trenira s velikom radošću i ljubavi. Ovom sportskom disciplinom se počeo baviti  početkom 2015. godine, te redovnim vježbanjem i treninzima sada srastao u jednog profesionalnog strijelca.
2017. godine je osvojio prvo mjesto na takmičenju u Tešnju,a  2018. godine je osvojio četvrto mjesto.

Ove godine je postao i instruktor streljaštva. Zahvalan je svom treneru Džemalu Osmanbegoviću na trudu, prenesenom znanju i cjelokupnom zalaganju, kao i svim ostalim članovima.
Klub u kome Šubić Amir trenira se zove Udruženje strijelaca“20.juni“92“.

Glavne vodilje ovog mladog momka jesu: „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ i „Pametan i učen čovjek je Božija milost na zemlji“.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close