Javne ličnostiM plusVisoko

Sretan rođendan Almi Rustempašić

Dr. sci. Alma Rustempašić je rođena 15.03. 1980.godine u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole i Gimnazije u Visokom,upisalaje Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, na kojem je diplomirala2003. godine,te po završetku počinje raditi na Fakultetu.

Postdiplomski studij upisala je na Poljoprivrednom fakultetu SveučilištaJosipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Republika Hrvatska te odbranila jemagistarski rad 2007. te stekla stručnu spremu VII/2 stepena i naziv Magistarznanosti iz biotehničkog znanstvenog područja, znanstveno polje poljoprivreda,znanstvena grana stočarstvo. Doktorski studij završava na Poljorivredno-prehrambenomfakultetu u Sarajevu 2013. iz oblasti molekularne genetike u animalnojproizvodnji.

Autor i koautor je 4 knjige, 35 naučnih i stručnih radova, saradnik naprojektima, učestvovala na međunarodnim konferencijama, simpozijima, teboravila na studijskim putovanjima u Italiji, Turskoj, Francuskoj, Švicarska,Danska, Mađarska, Njemačka. Član udruženja uzgajivača i ljubitelja konja.

Trenutno je u zvanju vanrednog profesora na Poljoprivredno-prehrambenomfakultetu, Univerziteta u Sarajevu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close