KošarkaSport

“Srbija igra najbolju košarku na svijetu”

SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

ČETIRI utakmice, četiri uvjerljive pobjede uz koš-razliku +163. To je učinak Srbije na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini, zbog čega je mnogi vide kao glavnog favorita za zlato.

Pobjede su sjajne, ali lakoća kojom ekipa Saše Đorđevića gazi protivnike dugo nije bila viđena u Europi. Nitko osim Amerikanaca godinama nije imao luksuz igranja utakmice s 12 igrača, sve do Srbije koju predvode Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, ali ne radi se o zvijezdama kojima treba 20 šuteva po utakmici. Svi šutiraju, svi dijele loptu, svi igraju, i protivničkim obranama se teško fokusirati na zaustavljanje samo jednog igrača.

Sada i ugledni Sports Illustrated i njihov kolumnist Jeremy Woo pišu da Srbija trenutno igra najbolju košarku na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Vrijedno je istaknuti da je ovo prvi veliki međunarodni turnir nakon dugo vremena gdje najbolji igrač turnira nije Amerikanac. Možete istaknuti i Giannisa Antetokounmpa, ali njegova Grčka nije na istoj razini kao i Srbija. Srbi igraju brzo, maestralno miču loptu u napadu i nije ih strah da im se sve vrti oko Jokića koji radi kolaps protivničkim obranama, dodajući loptu u pravo vrijeme i lomeći obrane a da se ne mora puno micati. Mogu doći do dobrog šuta kada god požele, uzimaju ih rano u napadu i igraju neodoljivo dobru košarku.”

“Igraju najbolju košarku na svijetu, ali…”

Ipak, unatoč dobrim igrama, to u konačnici ne mora ništa značiti, ističe Woo.

“Na svakom turniru postoje protivnici koji se čine kao prave prijetnje SAD-u, ali Amerikanci uvijek nađu način za doći do zlata, to je scenarij koji smo već vidjeli. I dalje imaju najdublju i najatletičniju ekipu na turniru, iako ne igraju dugo zajedno. Na dobar dan će lagano pobijediti i FIBA-protivnici ne mogu puno učiniti da to promijene. No istina je da se ove godine radi o manjoj razlici u odnosu na protivnike. Poanta je da Srbija trenutno igra najbolju košarku na svijetu i samo to je vrijedno pažnje, kako god ovaj turnir za njih završi. Radi se više o tome da su prijetnja SAD-u za zlato, a činjenicu da igraju najbolju košarku vrijedi cijeniti.”

index.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close