logo
bios

Sramotno i bezobzirno je da Odlukom Gradu Tuzli nije dodjeljena niti jedna jedina konvertibilna marka

Objavljeno prije 2 mjeseca . u sub, apr 4th, 2020

Tuzla i Tuzlaci ne zaslužuju ovakav sramotan odnos Vlade FBiH prema njima, te ih s toga pozivamo da navedene Odluke promjene i da sredstva podjele svim općinama i gradovima u skladu sa vlastitim kriterijima

Nakon odluke Vlade FBiH o podjeli novca za borbu protiv korona virus, pristižu reakcije. U nastavku slijedi saopćenje GO SDP BiH Tuzla. 

Tuzla i Tuzlaci su navikli na maćehinski odnos Vlade FBiH prema njima, ali jučerašnjim činom Vlada FBiH je pokazala da ne poštuje i ponižava Tuzlu i njene građane.


U ovom teškom vremenu pandemije korona virusa koja pogađa cijeli svijet, kada svakoj lokalnoj zajednici treba pomoć, Vlada FBiH donosi Odluku kojom nepravedno, mimo kriterija vrši raspodjelu sredstava nižim nivoima vlasti.


Nevjerovatno, sramotno i bezobzirno je da tom Odlukom Gradu Tuzli nije dodjeljena niti jedna jedina konvertibilna marka. Iako je Tuzla, kao jedan od najvećih gradova u FBiH sa preko 110.000 stanovnika, prema kriterijima koje je Vlada FBiH objavila, trebala dobiti oko 800000 KM  namjenjenih za pomoć u suzbijanju širenja zaraze.

Tuzla i Tuzlaci ne zaslužuju ovakav sramotan odnos Vlade FBiH prema njima, te ih s toga pozivamo da navedene Odluke promjene i da sredstva podjele svim općinama i gradovima u skladu sa vlastitim kriterijima.


Ovim putem još jednom apelujemo na Tuzlake da se pridržavaju propisanih mjera kriznih štabova za spriječavanje širenja zaraze. 


Ostanimo kući – poručuju iz Press službe GO SDP BiH Tuzla.

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh