Sprind plasirao na tržište 13 novih proizvoda

SPRIND d.d. (Sarajevska Prehrambena Industrija) plasirao je na tržište 13 novih proizovda. Riječ je o svježim kolačima, čime je kako je ranije najavljivano Sprind ušao i u ovaj segment proizvodnje.
Tako će ljubitelji svježih kolača bez konzervansa moći ubuduće uživati u poslasticama u različitim pakovanjima kao što su Švarcvald šnita, Švarcvald torta, Čokoladna torta, Tri užitka, Snježne kape, Plazma kolač, Šah šnita, Krempita, Čokoladni rolat, Rafelo, Kokos šnita, Arabis i Boem.
„Kolači su domaći, način pripreme je isti kao kod kuće, čime se postiže da je i njihov ukus upravo onakav na kakav smo navikli. Novu liniju svježih kolača smo pokrenuli prije svega kako bismo odgovorili zahtjevima tržišta. Sprind je od ranije poznat po visokoj razini kvaliteta njegovih proizvoda, tako da smo odlučili našu kompetentnost za konditorski program proširiti i na ovaj segment proizvoda“, riječi su direktora kompanije Sprind d.d. Memnuna Trake.
Inače kompanija Sprind je nedavno obilježila 32 godine poslovanja. Sprind je osnovan 1982. godine. Danas, sa godišnjom proizvodnjom preko 6.000 tona gotovih proizvoda, Sprind je jedan od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini. U svojoj osnovnoj djelatnosti SPRIND raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda.
Akvizicijom kompanije Klas d.d. Sarajevo, AS GROUP je prije četiri mjeseca postala najveći vlasnik Sprinda.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close