Sprema se regionalizacija BiH u kojoj neće biti Srpske

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je danas da međunarodna zajednica planira regionalizaciju BiH u kojoj neće biti Republike Srpske. “Iz pouzdanih izvora imam informaciju da se radi na stvaranju pet regija u BiH, među kojima neće biti Republike Srpske.

Jedna od njih bila bi hercegovačka, u čiji sastav bi ušli istočna i zapadna Hercegovina”, rekao je Vlajki novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je među prvima upozorio na “narandžastu revoluciju” u Republici Srpskoj. “Analizirao sam poruke letaka koji su prije nekoliko dana osvanuli u Banjaluci i kojima se poziva na rušenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Sve akcije uperene protiv Srpske provodi međunarodna zajednica”, upozorio je Vlajki.

On je istakao da su svi u Republici Srpskoj poruke morali shvatiti ozbiljnije i da se mora povesti otvorena debata o njima.

“Ovdje se treba baviti ekonomskim i socijalnim problemima, ali prioritet mora biti očuvanje Srpske, jer su prijetnje evidentne”, poručio je Vlajki.

Izjavu Vlajkija POGLEDAJTE OVDJE.

(Srna)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close