SPORTSKI POTEZ GODINE: ‘Sudija, nije bilo prekršaja, poništite odluku o jedanaestercu’

Najveći broj ljudi nekako previše lako odustane od onoga što jeste. Pomisli “Moj stav sigurno neće promeniti ovu planetu”. Zato najčešće i sakriju svoj stav. Ali… kada bi na ovoj planeti bilo sedam milijardi baš vas – bilo bi ovo bolje mesto, zar ne? Otprilike tako razmišlja i Aron Hunt, nemački fudbaler sa engleskim poreklom, koji je u meču Bundeslige, nastupajući za Verder protiv Nirnberga, izveo potez godine.

Werder je već izgradio solidnu prednost, 2:0, kada je Hunt utrčao u kazneni prostor rivala.

Razmišljajući šta da čini sa loptom, a udaljavao se od gola jer je iz centra šesnaesterca išao ukoso, kada je vidio da mu jedan od rivala prilazi, pao je baš kada je trebalo da dođe do intervencije defanzivca. Da li je do kontakta došlo, ne znamo. Arbitar koji je sudio meč smatrao je da jeste – odmah je pokazao na penal.

A Hunt je pokazao šta znači biti čovjek.

Pridigao se, prišao sudiji i objasnio mu nešto vrlo jednostavno:

Nije bilo prekršaja, poništite odluku o jedanaestercu”.

I, arbitar je upravo to uradio. Iako je tren ranije pokazao na bijelu tačku, posle Huntove ispovijesti – pokazao je da se igra nastavi. Heroju i zvanično najpoznatijem nastavniku fer-pleja u 2014. godini odmah su čestitali igrači rivala, a mi… mi ćemo umjesto čestitke pogledati taj snimak i zapitati se još jednom – kakav bi ovo samo svijet bio kada bismo, baš svaki put, branili istinu i spriječavali da neko doživi nepravdu.

(blic.rs)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close