LifestyleTehnologija

Splićanka dobila nagradu za najbolju svjetsku inovaciju!

Njen uređaj koji čisti zrak od virusa pomeo konkurenciju

Piše Ljubica Vuko

Foto Ante Čizmić/HANZA MEDIA/ slobodnadalmacija.hr

Inovacija Splićanke Inge Kovačić Sindik “iTherapy – pametni pročistač i modulator zraka” 21. septembra je na međunarodnom sajmu inovacija ISIF'19 u Istanbulu proglašena najboljom svjetskom inovacijom.

Nagradu joj je dodijelilo Svjetsko udruženje inovatora WIPO, a svoje inovacije na izložbenom prostoru na više od 1800 metara četvornih predstavilo je više od 350 inovatora iz više od 20 zemalja.

Splićanka Inga najbolja je inovatorica Europe! ‘Moj uređaj čisti zrak od virusa i obogati ga onim što mu nedostaje. Stojite kući, a imate osjećaj da ste u šumi’

Ovo je još jedno sjajno priznanje Ingi Kovačić Sindik koju je lani u studenome Udruženje europskih inovatora proglasilo najboljom europskom inovatoricom i dodijelilo joj je glavnu nagradu na 70. međunarodnom sajmu IENA, na kojem je u njemačkom gradu Nürnbergu predstavljeno 850 inovacija iz 34 zemlje. Njezina inovacija “iTherapy – pametni pročistač i modulator zraka” u Nürnbergu je također dobila zlatnu medalju.

Inga Kovačić Sindik vijest o nagradi primila je u Splitu. Na sajmu u Turskoj inovaciju “iTherapy” prezentirao je njezin kolega Lukša Živaljić iz “Kristalne ideje”, tvrtke u kojoj je Inga Kovačić Sindik direktorica i voditeljica razvoja. Nije putovala u Tursku jer je završavala novi projekt za pročišćavanje zraka u Kopenhagenu.

– Na sajmu smo predstavljali inovaciju pametni pročistač zraka iz tehnologije “iTherapy” i to model Hybrid koji je još pametniji od prethodne generacije jer daje mogućnost potpunog nadzora, kontrole i upravljanja nad zagađivačima zraka unutarnjeg prostora. Nagrada je fantastično priznanje jednom dugotrajnom i upornom procesu stvaranja i posvećenosti iznalaženju rješenja za globalne probleme onečišćenja zraka. Zahvaljujem također svim svojim suradnicima koji su dali svoj doprinos ovom proizvodu i nagradi – izjavila je za Slobodnu Dalmaciju nagrađena inovatorica.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close