logo
bios

Splićani prvi put posjetili visočku dolinu piramida

Objavljeno prije 1 mjesec . u pon, mar 2nd, 2020

Splićani prvi put posjetili visočku dolinu piramida: Oduševljeni energijom i ljepotama koje su vidjeli

Tokom 1. marta, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u kompleksu Ravne boravila je grupa od tridesetak osoba koje su u visočku dolinu piramida,  prvi put, stigle iz susjedne Hrvatske, tačnije iz Splita. Iako prvobitno nisu planirali doći u Visoko, nakon što su čuli za Prahistorijski podzemni labirint Ravne, prelijepi park “Ravne 2”, te bosanske piramide, odlučili su se na poludnevni dolazak i obilazak, a na kraju, kako su nam kazali, ni najmanje se nisu pokajali i uskoro se vraćaju ponovo, naredni put i još brojniji.

“Ovdje nas je grupa od tridesetak, čuli smo za ove lokacije, za ova otkrića i ova predivna mjesta i odlučili se provjeriti o čemu se radi. Imali smo veliku sreću da nas kroz ovaj čarobni park provede dr. Semir Osmanagić i moram vam priznati da smo oduševljeni. Park, tuneli, piramida, zaista je sve tako divno, ja sam zaista oduševljena i ostala sam bez riječi i doći ću sigurno ponovo ovamo, naredni put sa svojim planinarima”, kazala nam je Anka Živković Buklijaš.

Posebno su oduševljeni energijom i trudom dr. Osmanagića i uposlenika Fondacije da sve izgleda besprijekorno, a itekako dobro razumiju šta je to turizam, pošto dolaze iz hrvatske županije koja je poznata po turizmu.

“Prekrasno je, sjajno organizirano i uređeno, želimo vam sve najbolje, a što god sa svoje strane mognemo da učinimo, mi ćemo učiniti. Kada vidimo kako se dr. Semir i svi u Fondaciji bore da održe ovu ljepotu i da privuku ljude iz cijelog svijeta ovamo, mogu samo da se zahvalim u svoje i u ime cijele svoje grupe na svemu što činite”, zaključila je Živković Buklijaš.

Semir Osmanagich Facebook page

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh