-TopSLIDENogometSport

Spektakularna ceremonija, svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u Kataru

MUNDIJAL 2022

Svečana ceremonija otvorenja na stadionu Al Bajt u gradu Al Koru, koji je na 50-ak kilometara od Dohe, a ovaj stadion može primiti 60 hiljada navijača

Čekanju je došao kraj. Utakmicom Katara i Ekvadora, koja se igra od 17 sati po našem vremenu, počet će 22. izdanje Svjetskog prvenstva u fudbalu. 

Mundijal će trajati do 18. decembra, a svakog dana grupne faze, izuzetak je na dva uvodna dana, igrat će se po četiri susreta – u terminima od 11 do 20 sati.

16:10 – Kraj ceremonije.

16:08  Svečano otvoren Mundijal u Kataru!

16:06 – Obraća se katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani drži govor. Započeo ga je sa “Bismillahi ar-Rahman ar-Rahim”. Poželio je dobrodošlicu svima i svim reprezentacijama učesnicima Mundijala poželio sreću.

16:03 – Na svečanoj ceremoniji otvorenja prikazani su počeci nogometa u Kataru, a kadrovi pripadaju katarskoj kraljevskoj porodici.

Al Thani: Poželio sreću svim zemljama učesnicama Mundijala
FOTO: SCREENSHOT / BHRT

16:01 – Južnokorejski pjevač Jung Kook zajedno s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem izvodi pjesmu “Dreamers”, jednu od zvaničnih pjesama Mundijala u Kataru.

15:56 – Sada nas podsjećaju na pjesme sa prethodnih Mundijala, a tu su i maskote.

15:55 – Pjevaju se dijelovi navijačkih pjesama svih država na Svjetskom prvenstvu.

15:45 – Na pozornicu je stupio i popularni glumac Morgan Frimen (Freeman), koji je narator uvodnog teksta.

15:40 – Na stadion Al Bajt je stigla i “Boginja” – trofej Svjetskog prvenstva za koji će se boriti 32 zemlje svijeta.

15:35 – Uz animiranu maskotu duha zvanog La‘eeb, što u prijevodu znači talentirani igrač, počela je svečana ceremonija otvorenja u Kataru.

15:20 – Ujedno ovo je posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će se takmičiti 32 reprezentacije, jer već od sljedećeg takmičenja učestvovat će 48 timova.

15:10 – Od 15:30 sati zakazan je početak svečane ceremonije koja će otvoriti Mundijal. 

Svečana ceremonija otvorenja će se odvijati na stadionu Al Bajt u gradu Al Koru, koji je na 50-ak kilometara od Dohe, a ovaj stadion može primiti 60 hiljada navijača.

Organizatori su najavili niz iznenađenja tokom svečane ceremonije, a nastupit će Jung Kook, pop zvijezda iz Južne Koreje, koji će s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem, izvesti službenu himnu ovog Mundijala.

https://youtu.be/37r564kJVG4

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close