Spasojević: Hvala Zenici i Sarajevu, Euroligu ćemo igrati u RS

Na kraju utakmice s Krkom, koju su košarkaši Igokee dobili sa 84:75 i osigurali prvo mjesto na kraju regionalne ABA lige, u dvorani u Laktašima pred 3.000 gledalaca nastalo je veliko slavlje. Puštena je i himna Eurolige, s nadom da će čelnici evropskog takmičenja primiti “mali klub velikog srca”.

Trener Dragan Bajić, kojem će najvjerovatnije pripasti i nagrada za najboljeg trenera ove sezone, očekivano je blistao od sreće.

– Mi smo uradili sve što je do nas, sad je do rukovodstva Eurolige da nam dozvoli nastup – rekao je Bajić.

Kapiten Milan Dozet je kazao da je Igokea od početka do kraja Lige igrala najbolju košarku, a možda i prvo ime cijele sezone Branko Jorović je dobacio:

– Slavimo, bit ćemo mamurni. Idemo da se opustimo, uživamo, dobili smo od trenera  slobodna dva dana.

Bajić je podvukao da se Igokea neće zadovoljiti prvim mjestom na kraju regularnog dijela sezone.

– Učinit ćemo sve da na završnom turniru, koji će biti odigran u našoj dvorani u Laktašima od 25. do 27. aprila, osvojimo šampionsku titulu u Jadranskoj ligi – naglasio je Bajić.

Predsjednika Igokee Borisa Spasojevića pitali smo donosi li prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone u ABA ligi direktan plasman u Euroligu i gdje će igrati elitno evropsko takmičenje.

– Prema mojim saznanjima, kao prvaci Lige imamo pravo nastupa u Euroligi. Od tih famoznih tehničkih uslova, koji se traže u propozicijama Eurolige, nama jedino nedostaje dvorana kapaciteta 5.000 mjesta. Još ćemo razmisliti u kojoj ćemo dvorani u BiH igrati.

Dobili smo pozive gradonačelnika Zenice i ljudi iz Sarajeva, koji su bliski košarci, da igramo tamo. To su dvije dvorane koje ispunjavaju kriterije. Međutim, naš stav je da ipak igramo u Republici Srpskoj. Ako ne budemo mogli igrati u Laktašima, alternativa je dvorana Borik u Banjoj Luci – rekao je Spasojević.

I mali mogu postati veliki

Čestitke Igokei stižu sa svih strana. Ono što je rekao Jakov Vladović, bivši igrač Širokog, a sada kreator igre Krke, “odslikava” većinu tih želja:

–  Čestitke od srca. Uspjeh Igokee pokazuje da je na sportskom polju sve moguće kada se poslože sve stvari u klubu i stvori pozitivna energija. Igokea je košarkaški feniks, koji svima daje nadu i vraća vjeru da i mali mogu postati veliki – kazao je Vladović.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close