RukometSportVisoko

Sloga GV – Bosna V 28:25

Rukometni spektakl za pamćenje: Bosna pala u grotlu Sloginog doma!

Domaći slavili novu pobjedu

Slavit će se večeras u Gornjem Vakufu Uskoplju. Sloga je večeras svečano proslavila 63. rođendan, a u grotlu njenog doma pala je visočka Bosna. Bilo je 28:25.

Danima je u G. Vakufu Uskoplju glavna tema bio subotnji meč. Karte se ‘otišle’ u rekordnom roku, a rukometašima je preostao najteži dio posla. Savladati kvalitetnog rivala i tako staviti šlag na tortu. I uspjeli su domaći.

Nakon prvog dijela bilo je 13:12, te je bilo jasno da nas čeka i sjajan drugi dio. Ipak, domaći su pokazali više i na krilima sjajnih navijača u slavljeničkoj atmosferi došli do pobjede. Na kraju je na semaforu pisalo 28:25.

Kod Sloge se sa 11 golova istakao Admir Purić, dok je Amer Dedić dodao sedam. Vrijedi istaći i golmana Berzada Demirovića koji je upisao čak 14 odbrana, od toga dva sedmerca.

U Bosni po sedam golova postigli su Almir osmanhožić i Luka Karanović.

Premijer liga za rukometaše, 11. kolo:

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje – RK Bosna Visoko 28:25 (13:12)

MRK Sloga: Biljaka, Halebić 2, Dedić 7, Gudić, Ljutić 5, Đikić, Rušpić, Gavrić, Pokvić, Stanojčić, Pedić, Kahrić, Šaravanja 3, Purić 11, Destanović, Demirović.

RK Bosna: Žiga, Osmanhodžić 7, Burić 2, Čabaravdić 1, Harmandić 4, Sirčo, Balta 1, Keso, Imamagić, Karavdić 1, Redža, Sirčo, Karanović 7, Omanović 2, Jamaković A., Jamaković E..

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close