NogometSport

Slišković: I mi bismo napravili špalir, bez obzira ko bio prvak

Trener Zrinjskog pred gostovanje u Sarajevu

Fudbaleri Zrinjskog u nedjelju će u sklopu 9. kola Lige za prvaka gostovati Sarajevu na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović – Hase”.

Mostarci su već osigurali šampionski naslov, a rezultatski nevažnu utakmicu za obje ekipe bi mogla obilježiti čestitka domaćih igrača prvaku, odnosno špalir. Trener Sarajeva Husref Musemić je kazao da protiv toga ne bi imao ništa, što je, s druge strane, oduševilo Blaža Sliškovića koji je izjavio da bi Zrinjski na isti način uzvratio da je prvak bilo ko drugi.

“Pročitao sam da je Musemić rekao da to nije u njegovom domenu i da, kada bi se on pitao, da ne bi imao ništa protiv. To je u organizaciji samog kluba. Ako se to dogodi, a sve su naznake i da hoće, to bi bilo zaista fer i korektan potez od strane Sarajeva. Vjerujem da će nas i njihovi navijači nagraditi, kao što bi i naši njih da oni u Mostaru slave šampionsku titulu. Mi bismo to sigurno napravili. Ne samo da je Sarajevo prvak, već bilo koji drugi klub”, kazao je Slišković.

Potom je Slišković najavio i sam susret.

“Očekujem jednu kvalitetnu utakmicu, s obzirom da su riješene brige i Sarajeva i naše, gledajući sam plasman na tabeli. Mi u idemo Sarajevo da nastavimo seriju od nekih 14-15 utakmica bez poraza, dok Sarajevo želi nastaviti niz od tri pobjede, tako da i jedni i drugi imaju određene motive. Nadamo se da ćemo ostaviti dobar utisak i da će atmosfera na stadionu biti fer i korektna”, kaže Slišković i dodaje:

“U ovom trenutku ne mogu ni pobliže da kažem ko će započeti utakmicu. Vjerovatno ćemo odmarati tri-četiri igrača koji su imali najveći broj nastupa dosad, jer smatramo da su to i zaslužili, no i oni koji dobiju priliku će sigurno dati svoj maksimum. U neku ruku to je i ispit za sve ove koji su manje igrali da se nametnu.”

Iako sezona nije završena, o pojačanjima uveliko razmišlja.

“Već sada razmišljam o eventualnim pojačanjima, treba se dobro sagledati i vidjeti ko je slobodan u ovom trenutku. Ima dosta kvalitetnih igrača koje bismo rado vidjeli u svojim redovima, no imaju ugovore u svojim klubovima. Sa par kvalitetnih pojačanja možemo i moramo imati više izgleda za prolaz u Evropi, a ko će doći i otići, još je rano govoriti.”

Odgovorio je i na pitanje na kojim pozicijama će Zrinjski tražiti pojačanja.

“Sve ovisi o tome ko će otići. Bilbija, Filipović i Jakovljević su imali dobri sezonu i može se očekivati njihov odlazak, što bi bilo i realno, jer su zaslužili da nađu bolji angažman i zarade. To bi značilo da moramo dovesti jednog stopera, pa jednog krilnog napadača i polušpica da nadomjeste njihove odlaske. Naravno, žao bi nam bilo da ti igrači odu, da ne nastave s nama i u ovoj evropskoj misiji koja nas očekuje, ali šta je tu je”, istakao je Slišković.

Utakmicu između Sarajeva i Zrinjskog, koja je na programu u nedjelju u 17 sati, sudit će Zoran Grbić (Prijedor), a njemu će asistirati Arnel Novalić (A1, Doboj Istok), Radislav Kačavenda (A2, Gradiška) i Dragan Petrović (4, Banja Luka).

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close