Ostali sportoviSport

Slavni sportaš: Ganjao sam žene, pio i rasipao novac, a onda sam upoznao Boga

NOVOZELANDSKI ragbijaš Sonny Bill Williams, koji je početkom mjeseca postao najplaćeniji igrač ragbija na svijetu, progovorio je o svom privatnom životu.

Prije deset godina, u periodu kad je igrao za francuski Toulon, Williams je postao musliman. Kako sam kaže, taj period njegovog života bio je “divlji i na suprotnom kraju spektra od onog gdje je danas”.

“Znam svoje mane, no one su me ojačale. Oprosti mi moje grijehe. Alahu, blagoslovi one meni bliske. Čuvaj ih, pogotovo djecu. Čuvaj nas na Zemlji, neka budemo zahvalni na onome što imamo”, molitva je koju taj 34-godišnji sportaš svakog dana izgovara nakon klanjanja.

Kako piše novinar BBC-ja koji je s njim razgovarao, Williams je gromada od čovjeka, no njegova impozantna figura u potpunoj je suprotnosti s njegovim skromnim i nježnim karakterom.

“Zahvalnost Bogu podrazumijeva sve. Popijem čašu vode, zahvalim Bogu. Imam mogućnost razgovarati s vama, zahvalim Bogu. Kad vidim ženu i djecu, zahvalim Bogu. Moj Stvoritelj mi je uvijek na umu. Ponekad spustim glavu na pod jer su i Isus i Mojsije i Prorok bili u toj pozi”, rekao je.

Prisjetio se svog života prije nego što je otkrio Boga.

“Gledajte, ganjao sam žene. Pio sam alkohol, trošio novac i mislio da sam nešto što nisam bio. Živio sam takvim životom, no što mi je on dao? Prazninu u srcu”, dodao je.

Nedavno je potpisao ugovor vrijedan deset milijuna dolara s timom Toronto Wolfpack, a tvrdi da je zadovoljan svojim životom danas.

“Trebalo mi je nekoliko godina, no našao sam Alaha i islam, a svoje divljaštvo pretvorio sam u nešto pozitivno. To i nagon da uspijem kao sportaš doveli su me do toga što sam danas”, kaže.

Dodaje da ne postoji osjećaj usporediv s “pravom ljubavi” koju osjeća prema vrhunskim sportašima koji su također muslimani, poput nogometaša Francka Riberyja i igrača kriketa Hashima Amle.

“Nije tajna da se u današnjem društvu mi muslimani osjećamo gotovo posramljeno što smo muslimani. Ja se tako ponosim time što sam musliman, iskrenošću u toj vjeri i tim što mi je dala. Predivno je vidjeti druge sportaše koji se time ponose”, tvrdi.

Nakon što je 51 osoba ubijena u džamiji u Christchurchu, Williams se sastao s članovima muslimanske zajednice u tom gradu i pružio im podršku.

“Kao istaknuti musliman na Novom Zelandu i igrač nacionalnog tima, znao sam da je to moja dužnost”, kaže.

Prošle godine išao je na hodočašće u Meku i Medinu, a to iskustvo opisuje kao nevjerojatno.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close