SKANDALOZNO: Viši sud u Bijelom Polju (Crna Gora) osudio Ibrahima Čikića, preživjelu žrtvu genocidne policijske akcije „Lim“

Viši sud u Bijelom Polju (Crna Gora) osudio Ibrahima Čikića, preživjelu žrtvu genocidne policijske akcije „Lim“

ČIKIĆ: Ja sam i pored osuđujuće presude izvojevao pobjedu. Ja sada imam osnova da se obratim svim ambasadama i humanitarnim organizacijama da preuzmu sve radnje koje su u njihovim ovlastima da natjeraju Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da otvori istragu po pitanju genocida nad Ibrahimom Čikićem počinjenom od strane Mila Đukanovića isključivo odgovornog po pitanju komandne odgovornosti. Obratit ću se i Ustavnom sudu Crne Gore kao posljednjoj instanci a onda Strazbur. Još ja nisam rekao posljednju riječ. Genocid nikada ne zastarijeva, to je ono čega se plaše zločinci!

(Autor: Edina Kardum – bosnjaci.net)

14.11.2014. godine je Viši sud u Bijelom Polju konačno dokazao da je privatno vlasništvo zločinca Mila Đukanovića. Donošenjem osuđujuće presude u slučaju Ibrahima Čikića, crnogorsko pravosuđe pokazalo svu fašističku suštinu biti države prema Bošnjacima. Naime, preživjela žrtva genocidne policijske akcije „Lim“ koja se usudila javno progovoriti i opisati samo djelić strahovite patnje kroz koju je ni kriv ni dužan prošao za vrijeme srpsko-crnogorske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu mora platiti 4000 € upravniku bjelopoljskog logora Luki Bulatoviću i zatvorskom doktoru Tomu Karišiku na ime duševnih boli koje im je po današnjoj presudi nanio u knjizi „Gdje sunce ne grije.“ Iako crnogorsko pravosuđe u slučajevima u kojim se sudilo ratnim zločincima za deportacije, Morinj, Bukovicu, Štrpce, Kaluđerski laz… donosi oslobađajuće presude i tako nagrađuje zločince i podstiče ih za činjenje novih, ovom presudom je jasno stavilo do znanja svim muslimanima Crne Gore koji su prošli kroz ruke zločinačke policije DPS-a da drže jezik za zubima!


Kliknite  i otvorite i pročitajte Presudu u PDF-u

Prema podacima Sandžačkog odbora za ljudska prava 13.500 Bošnjaka je prošlo policijsku torturu za vrijeme policijske akcije „Lim“ a više desetina trajno protjerano sa vjekovnih topraka. Šutnja tolikog broja premlaćenih muslimana Crne Gore dovoljno govori o kakvom zločinu je riječ. Zato fašistički režim Mila Đukanovića nije smio donijeti oslobađajuću presudu u slučaju Čikić.
Šta bi se desilo da je Ibrahim kojim slučajem prošao nekažnjen u ovom parničnom postupku? Kakva bi to opasnost bila po zločinca Đukanovića da progovore muslimani o njegovom ručnom radu tokom ratnih devedesetih lahko je predpostaviti. Zločinac više ne bi ni dana bio na vlasti, ovako kažnjavaju se žrtve i oštre kame za novu „Istragu poturica!“

Koliko je državi stalo da Ibrahima Čikića i pored ove osuđujuće presude drži permanentno u sudskim procesima govori i činjenica da je sramnom presudom već za 19. 11. 2014., najavljen novi proces pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju. Viši sud je današnjom presudom donio rješenje da se obnovi parnični postupak po pitanju tužitelja Vučića Popovića i naplate sudskih troškova. Tako da se konačna cifra koju će Ibrahim morati platiti još ne zna. Ali ono što je sada izvjesno jeste sramna činjenica da Ibrahim mora isplatiti 4000 € pod prijetnjom prinudnog izvršenja kazne! Web magazin Bosnjaci.Net uz ovaj izvještaj objavljuju i sramnu presudu u cjelosti kao materijalni dokaz o stanju ljudskih prava muslimana u Milovoj Crnoj Gori. Smatramo da ovoj presudi nije potreban nikakav komentar.


Naslovnica Čikićeve dokumentovane knjige

Našem specijalnom izvještaču iz Bijelog Polja, Ibrahim je na ovaj način prokomentirao današnju presudu: „Ništa drugo od crnogorskog priručnog sudstva nisam mogao očekivati. Pravosuđe u privatnoj državi Mila Đukanovića ima isključivi zadatak da brani lik i dijelo Mila Đukanovića. Iako sam u više navrata pozivao Vrhovnog državnog tužioca da ispita navode iz moje knjige nikada nisam dobio poziv od istog. Iako je više eksperata za istraživanje zločina genocida javno u više navrata okarakterisalo policijsku akciju „Lim“ kao genocid nad Bošnjacima Sandžaka, a njihove navode niko nikada nije demantirao dovoljno govori o ozbiljnosti optužbi koje sam iznio u knjizi. Posebno me raduje činjenica da je knjiga izvanredno primljena kod čitalaca i da je imala tri izdanja do sada. Jako je bitna činjenica da je današnjom presudom bukvalno potvrđena istinitost moje knjige, jer je sud ustanovio da su u pitanju samo dvije rečenice iz kompletnog sadržaja knjige i da su svi ostali navodi sušta istina! Dakle ja sam i pored osuđujuće presude izvojevao pobjedu. Ja sada imam osnova da se obratim svim ambasadama i humanitarnim organizacijama da preuzmu sve radnje koje su u njihovim ovlastima da natjeraju Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da otvori istragu po pitanju genocida nad Ibrahimom Čikićem počinjenom od strane Mila Đukanovića isključivo odgovornog po pitanju komandne odgovornosti. Obratit ću se i Ustavnom sudu Crne Gore kao posljednjoj instanci a onda Strazbur. Još ja nisam rekao posljednju riječ. Genocid nikada ne zastarijeva, to je ono čega se plaše zločinci!“ – naglasio je Čikić, žrtva genocidne crnogorske policijske akcije „Lim“.

Web magazin Bošnjaci.net poziva sve Bošnjake kako u Sandžaku, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i dijaspori da dignu glas protiv crnogorskog režima koji u okovima drži naš narod pripremajući im novo istrebljenje odnosno genocid. Pozivamo vas da organizirano i solidarno pomognemo da Ibrahim lakše podnese ove novčane poteškoće kojim ga zločinci pokušavaju ušutkati.
Do tada – samo hrabro i naprijed do posljednje instance, naš ponositi Ibrahime Čikiću! Budi siguran da nisi sam, svaki ponositi i svjesni Bošnjak je uz tebe.
Ne daj se crnogorskim zločincima, Ibrahime Čikiću!

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close