Skandalozna usporedba Damira Arnauta: Nije legitimno tražiti prava za Bošnjaka u RS-u bez traženja prava za homoseksualce

U najnovijem specijalnom izdanju Liberty magazina Radija Slobodna Evropa razgovarano je o pravima LGBT osoba – istospolnim zajednicama.Jedan od govornika bio je i Damir Arnaut, istaknuti član stranke Fahrudina Radončića i član Parlamenta BiH. On je u jednom trenutku iznio skandalozan stav. Arnaut je konstatirao da nije legitimno tražiti da se poštuju prava Bošnjaka u Republiciu Srpskoj bez traženja da se poštuju prava homoseksualaca. “Oni koji zagovaraju prava Bošnjaka u Republici Srpskoj trebaju biti svjesni da nije legitimno zagovarati samo prava jedne ugrožene grupe, a drugu ugroženu grupu (misli na homoseksualce, op.pri.) stavljati po strani i govoriti to nije u skladu sa našim tradicionalnim vrijednostima”.
Damir Arnaut predstavlja Bošnjake u Parlamentu BiH, međutim on je takva vrsta političara da će se uvijek više založiti za prava homoseksualaca nego za prava vlastitog naroda. Nažalost, nije on jedini bošnjački političar koji homoseksualizam stavlja ispred interesa nacije.

Citirana izjava Damira Arnauta nalazi se na snimu od 7: 42

/saff.ba/
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close