Sirutka – Čudotvorni napitak koji je zdrav kao i majčino mlijeko

Korisna je zbog svoje hranjivosti, ali i regulacije probave. Zbog 16 kvalitetnih proteina, globulima, albumina i imunoglobulina, osam minerala, sedam vitamina, 23 aminokiselina, 11 enzima i mnogih drugih kvaliteta odlična je za zdravlje i razvoj jer pomaže u brzoj obnovi stanica.

Sirutka, napitak koji su koristile naše bake danas je za mnoge nepoznata namirnica. U trgovinama ju je teško ili gotovo nemoguće pronaći, ali ako imate negdje u blizini tvornicu sira ili pak vezu s nekim tko priprema domaći sir, svakako je pokušajte nabaviti.

Tekućina slatkastog okusa nalikuje mlijeku, ali zapravo je ostatak procesa sirenja, nakon što se sir odvoji od tekućine. Korisna je zbog svoje hranjivosti, ali i regulacije probave. Zbog 16 kvalitetnih proteina, globulima, albumina i imunoglobulina, osam minerala, sedam vitamina, 23 aminokiselina, 11 enzima i mnogih drugih kvaliteta odlična je za zdravlje i razvoj jer pomaže u brzoj obnovi stanica. Neki vjeruju da su ove bjelančevine vrijednije nego proteini iz jaja.

Osim što potiče rad bubrega, jetre i žuči, ubrzava čišćenje organizma i odbacivanje nakupljenih otrova. Također, sirutka brzo stiže do svih organa kojima nadoknađuje različite deficite, a zbog niske PH vrijednosti, taj je prijenos do organa izuzetno brz. Ako se redovito konzumira, pomaže u aktiviranju brojnih tjelesnih funkcija, a istodobno pomaže u topljenju viška nagomilanih masnoća.

U početku sirutku treba koristiti umjereno jer posjeduje diuretička svojstva. Kao takva, može se piti tri puta dnevno po 1,5 decilitara, a ako se u nekoliko dana ne pojave neugodne posljedice, može se konzumirati i cijela litra dnevno. Neki ljudi piju je samo da bi utažili žeđ, ali mnogi je koriste za liječenje infekcija kandidom, kod otežane probave, tlaka, kolesterola, različitih bolesti crijeva, pa čak i za vrijeme kemoterapije i zračenja kako bi ublažili popratne neugodnosti. U prehrani novorođenčadi sirutka može nadoknaditi majčino mlijeko.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close