BiHPolitika

SIPA-i i CIK-u BiH dostavljen zahtjev za provjeru Dautbašića i Jusića

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je jučer u poslijepodnevnim satima zaprimila zahtjev za provjere predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koji se odnosi na predložene kandidate za ministra prometa i komunikacija BiH Bakira Dautbašića i zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić kazala je da će SIPA u zakonskom roku izvršiti potrebne provjere koje se odnose na istinitost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascu izjave Centralne izborne komisije BiH i rezultate tih provjera dostaviti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Jozić je podsjetila da je zakonski rok 30 dana, a počinje teći od dana zaprimanja zahtjeva predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Jučer popodne je i Centralnoj izbornoj komisiji BiH stigao zahtjev za provjeru predloženih kandidata, a ova institucija treba da provjeri ima li smetnji, u skladu s Izbornim zakonom BiH, da budu kandidati za ministra odnosno zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH.

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH predložio je Bakira Dautbašića kao kandidata za ministra saobraćaja i komunikacija BiH i Seada Jusića za zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH, nakon što su sa tih pozicija ranije smjenjeni kadrovi Demokratske fronte.

www.magazinplus.eu – Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close