BiHPolitika

Silajdžić se sprema u Americi obznaniti svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH?!

Njegova  sve izvjesnija kandidatura je kažu, motivirana i saznanjima da će se u utrku za Predsjedništvo BiH, po svemu sudeći uključiti i Milorad Dodik te njegov politički istomišljenik Dragan Čović

 

Dr. Haris Silajdžić biće glavni gost 22. Susreta  Bošnjaka Sjeverne Amerike, tradicionalne  manifestacije koja se u organizaciji  ICNAB-e   ove godine održava u Phoenixu,  u američkoj državi Arizona, u vremenu od 24-26 novembra.

Ova vijest potvrđena je Klikeru iz više izvora bliskih organizatoru susreta koji  su zapravo mreža manifestacija vjerskog, političkog, kulturnog i sportskog karaktera i nesumnjivo su najveći događaj za Bošnjake   ovog dijela svijeta.

Istina, gostovanje  i dolazak Silajdžića u Phoneix na zvaničnoj stranici Susreta Bošnjaka još nije potvrđeno jer se kao glavni gosti i dalje navode ambasador BiH u SAD Haris Hrle i bivši ambasador naše zemlje pri Ujedinjenim nacijama, a kasnije i ministar vanjskih poslova BiH Muhamed  Šaćirbegović (Šaćirbay), ali je prema našim saznanjima potvrda o njegovom dolasku već obišla bosanske komune širom Sjeverne Amerike.

Silajdžićev aktivni povratak u politiku i moguća kandidatura za Predsjedništvo BiH,  prema našim izvorima je nagovještena nedavnim velikim intervjuom za  portal Depo  gdje je naznačio svoju viziju bogate i uspješne BiH . Pored toga, njegova  sve izvjesnija kandidatura je kažu, motivirana i saznanjima da će se u utrku za Predsjedništvo BiH, po svemu sudeći uključiti i Milorad Dodik te njegov politički istomišljenik Dragan Čović.

(TBT)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close