Siguran sam da imamo snage da se izborimo za naš cilj

Selektor reprezentacije BiH optimističan

BAŽDAREVIĆ UOČI REVANŠA U DABLINU: Siguran sam da imamo snage da se izborimo za naš cilj

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Aviva u Dablinu obavlja posljednji trening pred revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo 2016. Sa selekcijom Irske.

Nakon 1:1 iz Zenice, naš tim u irskoj prijestolnici za prolaz na Euro treba ostvariti remi viši od 1:1 ili pobijediti.

Uoči početka treninga, selektor Mehmed Baždarević održao je press-konferenciju i istakao da je, i pored nepovoljnog rezultata u prvom susretu, i dalje optimista. No, prije toga, iskoristio je priliku da u svoje, te ime reprezentacije i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine iskaže solidarnost sa Francuskom i njenim narodom.

– Ono što oni proživljavaju ne želim nikome. Izražavamo solidarnost sa Francuskom, naročito ja, koji tamo živim. Ovo što se dogodilo u Parizu je strašno – rekao je Meša.

Uprkos tome što situacija ne izgleda lijepo, selektor Mehmed Baždarević uvjeren je da njegova ekipa ima snage okrenuti stvari u svoju korist.

– Rezultat je ipak aktivan, mada trebamo postići najmanje jedan gol.  U toj utakmici mora biti svega. Moramo napadati s dosta ambicije, ali isto tako, paziti na protivnika, koji je sposoban dati gol. Bit će tu dosta borbe, ofanzivne i defanzivne igre. Rezultat 1:1 nije baš lagan, ali siguran sam da imamo snage da se izborimo za naš cilj. Irci nas u petak nisu iznenadili ničim, ali ovoga puta moramo manje griješiti i iskoristiti šanse koje nam se ukažu – kaže Meša.

Baždarević u Dablinu nije imao puno vremena da odluči s kakvim ćemo snagama istrčati na Avivu. Prvi trening prekinuo mu je vjetar, koji je srušio gol, pa je nešto ozbiljnije mogao raditi samo na sinoćnjem zvaničnom. U Zenici je najavio da će biti izmjena. Da li je ostao pri tome i da li je riječ samo o imenima, ili i o formaciji?

–  To još uvijek ne mogu reći. Ima nekoliko opcija o kojima ćemo razmisliti. To će zavisiti i od zdravstvenog biltena, jer su se nakon Zenice na povrede žalili Mujdža, Džeko i Vranješ. Ne bih još govorio o tome. Vidjet ćemo – ostao je tajnovit Baždarević.

Na konferenciji za štampu govorio je i naš golman Asmir Begović, koji je rekao da naši nogometaši susret dočekuju s optimizmom.

– Atmosfera u timu je mirna i pozitivna. Spremni smo za borbu, za koju očekujem da bude teška. Razlika između ekipa nije velika i i dalje nema favorita. Rezultat je dosta nezgodan, ali mi to možemo. Pokušat ćemo pronaći pravi balans između napada i odbrane i pokušati doći do rezultata koji će nas odvesi na Euro – rekao je Begović, koji je dodao i to da su naši nogometaši spremni na sve, pa čak i na mogućnost izvođenja jedanaesteraca.

Autor: M. TANOVIĆ – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close