SFF: Otvoren konkurs za Sarajevo Talent Campus 2013.

Novi konkurs za učešće talentovanih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope u Sarajevo Talent Campusu, u okviru 19. Sarajevo Film Festivala, otvoren je.

Rok za prijave je 01. juni 2013.

Za vrijeme 19. Sarajevo Film Festivala, mladi filmski profesionalci imat će priliku učiti od renomiranih filmskih stručnjaka, koji su voljni podijeliti znanje i iskustvo.

Program Sarajevo Talent Campusa, pokrenut 2007. godine u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom, otvoren je za mlade filmske profesionalce i studente posljednje dvije godine studija filma.

Sedmi Sarajevo Talent Campus, koji će se održati između 18. i 24. augusta, okupit će scenariste, redatelje, glumce, producente i kritičare iz sljedećih zemalja: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske.

Polaznicima Campusa nudi se uzbudljiv program predavanja, panel diskusija, kritičkih polemika s jedne strane, te radionica, praktičnih vježbi, filmskih projekcija i interfestivalskih ekskurzija s druge strane.

Sarajevo Talent Campus imat će poseban fokus, temu: MIND THE GAP: ENGAGE WITH CINEMA i nastavit će sa programom SARAJEVO TALENT CAMPUS PACK&PITCH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close