ŠF “Napad je najbolja odbrana“ iz D. Moštra na UEFA Grassroots danu

Već tradicionalno, u sedmici ispred finalne utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA organizuje Evropski dan nogometa/fudbala na najširoj osnovi, odnosno UEFA Grassroots dan. Osnovna filozofija UEFA Grassroots programa je da fudbal mora biti otvoren za sve bez obzira na pol, uzrast, sposobnost, nacionalnu, vjersku i rasnu pripadnost.

NS/FS BiH se pridružuje proslavi, te će na terenima stadiona FK „Glasinac“ na Sokocu 22. maja organizovati fudbalsku manifestaciju za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 10 godina. Na ovom događaju učestvovaće najmlađi igrači i igračice iz FK „Sarajevo“, FK „Željezničar“, FK „Olimpic“, ŠF „Novi Grad“, „Napad je najbolja odbrana“ Donje Moštre, FK „Slavija“, ŠF „Piksi“, ŠF „Olimp“, FK „Glasinac“, FK „Fojnica“, ŠF „Mostar“, NK „Široki Brijeg“, FK „Brijesnica Donja“ FK i ŽFK „Radnik“, ŽNK „SFK 2000“ (kadeti), ŽNK „Mladost“ Nević Polje (kadeti), ŽNK „Salt City“, te dječaci i djevojčice iz ustanova „Specijalna Olimpijada“, UG „Oaza“ Sarajevo, Međunarodni forum solidarnosti „Beskućnici“ Doboj Istok, JU „Bjelave“ Sarajevo, „Dom porodica“ Zenica.

„Na taj dan želimo da napravimo užitak mladoj populaciji širom Bosne i Hercegovine. Manifestacija će se održati na Sokocu gdje ćemo imati na raspolaganju sve sportske resurse da obilježimo i afirmišemo UEFA Grassroots dan u najljepšem smislu. Učesnici će biti djevojčice i dječaci, njih oko 1000 iz raznih dijelova naše zemlje“, rekao je Denijal Pirić, tehnički direktor NS/FS BiH.

Dječaci i djevojčice, kao i njihovi treneri će imati priliku da kroz igru i druženje pokažu svoje nogometno/fudbalsko znanje i vještine.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close