Šestoaprilski nogometni turnir „Josip Katalinski-Škija“

Pod pokroviteljstvom grada Sarajeva, a u organizaciji FS Kantona Sarajevo i NS/FS BiH, 6. i 7. aprila će se održati Šestoaprilski međunarodni turnir „U-17“ reprezentacija koji nosi ime fudbalskog velikana Josipa  Katalinskog  Škije.

Na turniru će učestvovati „U-17“ reprezentacije Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, te „U-17“ selekcija Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.
Prvog dana turnira 6. aprila, sastaće se Bosna i Hercegovina-Makedonija na stadionu „Hrasnica“ u 11 sati, a reprezentacija Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva će igrati protiv Crne Gore na stadionu SRC „Slavija“ u Lukavici, takođe u 11 sati.

Susret za 3. mjesto i finale turnira na rasporedu su 7. aprila u 11, odnosno u 13:30 sati na stadionu „Grbavica“.

Nakon održanog prvog Organizacionog sastanka predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić je rekao:
„Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan, a organizuje se u znak sjećanja na lik i djelo Josipa Katalinskog, velikog čovjeka i sportiste. Josip Katalinski-Škija je bio dobitnik Šestoaprilske nagrade, te se i grad Sarajevo u sklopu obilježavanja Dana Grada Sarajeva, kroz pokroviteljstvo pridružio obilježavanju turnira.

Inicijativa da se i Istočno Sarajevo uključi u  ovu sportsku manifestaciju je potvrđena potpisivanjem Sporazuma o saradnji između FS Kantona Sarajevo i PFS Istočno Sarajevo. Ovim sporazumom će se definisati okviri zajedničkog djelovanja i rada. Zajednička reprezentacija će nastupati na turniru, a biće organizovana i zajednička škola fudbala ova dva saveza. Mislim da ćemo ovim dati doprinos razvijanju fudbala na ovom području“.

Sporazum o saradnji potpisali su predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić i Milorad O. Lale iz PS Sarajevo Romanijske regije.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close