-TopSLIDENogometSport

Sergej Barbarez: Krajnji cilj je EURO, Džeko …

U prostorijama Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) održana je press konferencija povodom predstavljanja novog selektora BiH Sergeja Barbareza. Selektor Barbarez se obratio predstavnicima medija i bh. javnosti.

“Ovo je velika stvar za mene. Nadam se da će biti za Savez i reprezentaciju velika stvar. Dolazimo s velikim ponosom da učinimo neke dobre stvari. Bilo bi nekorektno s moje strane prošlost komentarisati. Držim se onoga što imamo mi kao viziju svi u Savezu. Slijedit ćemo naš put, budite uvjereni da će to sve biti korektno i ovi svi malo stariji znaju kako to ide”, rekao je Barbarez.

“Hajde da na prvoj press konferenciji ne idemo u detalju. Mi imamo viziju koja će se razlikovati od prošlih. Imamo potrebu neke stvari promijeniti. Zato je stvorena ekipa oko nas. Ja sam uvijek želio raditi sa ljudima koji su pametniji od mene, a tako će biti i sada. Idemo kao tim to će biti ta “ja” imenica – znači tim”, rekao je Barbarez.

“Neki taj reprezentativni fudbal se razlikuje od klupskog. Dosta se tu pita menadžerski dio posla koji mene i najviše zanima. Bit će tu ekipa koju ćete svi podržati. Tu će biti imena koja svi znate. Već se nešto špekuliše, ali u finalnim razgovorima smo. Bit će to lijepo, ali neke stvari nije lako argumentovani. Ekipa će biti na broju jedan i oni će imati punu slobodu rada sa mnom. Nisam ja bio samo kapiten na terenu, nego i u privatnom životu. Ako među sobom imamo dobar respekt to će funkcionisati”, rekao je Barbarez.

“Najvažnije mi je bilo kakvu ću ekipu sastavit. Reprezentacija je skup ne onih najboljih, nego onih koji je najviše osjećaju i koji je najviše žele”.

Govoreći o Edinu Džeki, Barbarez je rekao da nikoga neće ništa moliti.

– Mi ćemo sa svima razgovarati i izraziti želju. Korektan odnos sa svima. Nikada de nikoga nećemo odreći, kao što je bilo u prošlosti da se odreknemo igrača prije vremena. Sa svima ćemo razgovarati da napravimo taj pravi put. Uvijek se priča o nekom pomlađivanju i uvijek smo u smjeni generacija. Imaćemo u vidi taj krajnji cilj EURO za četiri godine, rekao je Barbarez.

“Imao sam potpunu slobodu biranja saradnika, slobodu da se Spahić uključi i moram da kažem da se ljudi iz Saveza u to nisu miješali ni sekunde. Zasukat ćemo rukave, boriti se, a imam par finih ideja i promjena koje želim. Bit će to fina priča”, rekao je Barbarez.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close