BiHPolitika

“Šepić je na prethodnim izborima izgubio legitimitet predstavljanja politike NB”!

OSNIVAČI PROIV PREDSJEDNIKA: “Šepić je na prethodnim izborima izgubio legitimitet predstavljanja politike NB”!

Nakon sramnog saopštenja Senada Šepića u kome je iznio gnusne optužbe na račun poslanika Nezavisog bloka u Zastupničkom domu Paraementa FBiH, Veliki odbor NB, kao najviši organ stranke, daje punu podršku novom rukovodstvu Kluba Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, navodi se u saipćenju.

Veliko odbor NB-a oštro osuđuje, kako se navd, “podli napad Senada Šepića na poslanike NB, koji su u skladu sa poslovnikom o radu Parlamenta i uz saglasnost osnivača i Velikog odbora NB, formirali Klub koji će u budućnosti zastupati interese i politiku legitimnih organa NB”. 

“Senad Šepić je na prethodnim izborima izgubio legitimitet predstavljanja politike NB, ali tu činjenicu ne želi da prihvati, te je i pored izgubljenog legitimiteta nastavio da sprovodi autokratiji u stranci koju vodi kao privremeni predsjednik, ne poštujući Statut stranke niti u jednom segmentu”, bavodi se u saoćenju Velikog dobora NB-a.

Dalje se navodi da su dašanje saopštenje i uvrede na račun legitimno izabranih poslanika “samo neki u nizu očajničkih pokušaja Senada Šepića da se održi na čelu stranke, koju je isključivo on, svojim vođenjem i kršenjem Statuta, doveo u nezavidan položaj”.

“Krajnje je vrijeme da gospodin Šepić pogleda istini u oči i prizna građanima Bosne i Hercegovine i samom sebi da nema kapacitet za vođenje projekta kakav je trebao da bude Nezavisni blok. Takvim postupkom pomogao bi prije svega samom sebi, jer svakodnevni gnusni ataci na dojučerašnje kolege ga sve više brišu sa bh. političke scene” navodi se u saopćenju koje se zaavršava konstatacijom da su članovi Kluba Nezavisnog bloka u PD FBiH “pokazali smjelost, odvažnost i dosljednost” te da će zastuati izvornu politiku NB u Parlamentu FBiH i da će NB nastaviti da se širi i djeluje na način koji će služiti građanima BiH, a ne ličnim interesima.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close