BiHPolitika

Šepić isključen iz SDA, “žuti karton” za Mehmedovića, Sokolovića i Ahmetovića

Senad Šepić isključen je iz SDA, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke.

Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović dobili su ukor, odnosno, kako je rekao predsjednik SDA Bakir Izetbegović, “žuti karton.”

 

Šepić je član stranke SDA od 1995. godine. Predsjednik Asocijacije mladih SDA-a te član Predsjedništva SDA-a postaje 2001. godine. Na ovim funkcijama je bio do 2009. godine, kada je izabran za potpredsjednika Stranke što je bio narednih šest godina.

Za predsjednika OO SDA Cazin je izabran u aprilu 2015. godine a zbog obaveza u Državnom parlamentu sa ove pozicije je odstupio devet mjeseci kasnije. Osnivač je Političke akademije SDA a njen direktor je bio do novembra 2016. godine.

Šepić je od 2002. godine bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) u dva mandata, a drugi mandat je prekinuo 2007. godine jer je imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Za poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabran je na općim izborima 2010. godine. Međutim, kako je novi saziv Vijeća ministara potvrđen tek početkom 2012. godine, Šepić je do tada produžio mandat na mjestu zamjenika ministra civilnih poslova pa je mjesto u državnom parlamentu zauzeo tek u 2012. godini, piše CIN.

Na općim izborima 2014. ponovo je osvojio mandat u Državnom parlamentu.

Nedavno je najavio i svoju kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na izborima 2018. godine.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close