PolitikaVisokoZDK

Senaid Begić favorit za mandatara Vlade ZDK

Uskoro bi u Zeničko-dobojskom kantonu trebala biti formirana vlada i izabran mandatar. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba zajednički mandatar građanskog bloka kojeg čine SDP, DF i NS, u ZDK bit će Senaid Begić.Uz Begića za funkciju mandatara povjerenje će tražiti i Amra Mehmedić koju su ranije predložili ispred Nezavisnog bloka, a koji je ujedno ostao bez dva zastupnika u Skupštini ZDK.

Kako Klix.ba saznaje Omer Škaljo i Nusret Imamović u Skupštini ZDK nastupat će kao nezavisni kandidati, a ne kao članovi Nezavisnog bloka. 

Konkretni rezlozi takvog nastupa u Skupštini ZDK još nisu poznati, ali i dalje će biti zastupnici koji čine većinu u Skupštini ZDK.

Begić zbog broja zastupnika građanskog bloka u Skupštini ZDK, ali i političkog iskustva i djelovanja, ima najviše šanse da bude izabran za funkciju premijera Zeničko-dobojskog kantona.

Druga sjednica Skupštine ZDK zakazana je za četvrtak 20. decembar sa dnevnim redom od šest tačaka, a izbor premijera ZDK trebao bi biti obavljen u petak.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close