Kultura življenjaLifestyle

Seksualna igra ‘šarene narukvice’

RODITELJI OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA U PANICI

Seksualna igra ‘šarene narukvice’ hit među učenicima u Srbiji: ‘Ako pogodi boju, to rade pred svima’

“Šarene narukvice” igraju se tako što djevojčica stavi narukvicu određene boje, sakrije ruku i ako dječak pogodi, onda dobija erotsku nagradu

 

U Srbiju je stigla još jedna opasna perverzna seksualna igrica koju osnovci i srednjoškolci igraju na žurkama – „šarene narukvice“!

 

Roditelji su zgroženi i uplašeni, a stručnjaci ističu da tinejdžeri ne mogu ni da shvati kakve posljedice to može ostaviti po njihovu psihu, ali i zdravlje!

 

– Igra se tako što djevojka stavi na ruku narukvicu određene boje. Potom ruku sakrije iza leđa. Dječak pogađa boju i ako pogodi, od djevojčice dobija „nagradu“ koju ta boja predstavlja. I to rade pred svima na žurki. Recimo, žuta ili zlatna predstavlja zagrljaj, dok zelena označava seks. Mogu i drugačije boje da se odrede – otkriva za Kurir sagovornik koji je upućen u ovu igru.

 

sarene-narukvice

 

I ranije su raznorazne bizarnosti bile aktuelne među djecom, a „šarene narukvice“ predstavljaju najnoviju nevolju i opasnost. Posljedice preranog stupanja u seksualne odnose mogu biti maloljetničke trudnoće, kojih je sve više u Srbiji, ali i neka vrsta emotivne otupljenosti.

 

– U svojoj praksi više puta sam čula da tinejdžeri igraju ovakve i slične igrice na žurkama, međutim, ne znam da li je u pitanju urbana legenda ili se to zaista dešava. Međutim, ono što je sigurno jeste da današnja omladina stupa u intimne odnose jako rano, i to čine bez emocija, a svaki seksualni doživljaj bez emocija je neka vrsta nasilja nad djecom – kaže Jasna Janković, profesorica i predsjednica Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije.

 

Dodaje da ovakve igrice čine da se iz društva izopštavaju djeca koja ne žele da učestvuju:

 

– Vršnjačkog nasilja ima sve više, pa oni koji ne žele da učestvuju mogu biti podvrgnuti vrijeđanju i maltretiranju ostalih. A oni koji učestvuju, pa makar i samo gledali, ostaju obilježeni za cijeli život. Pitanje je kako će izgledati njihove emotivne veze i porodice koje će kasnije praviti.

 

(Kurir.rs)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close