Sedam lica lišeno slobode zbog počinjenih teških krađa i krađa na području Maglaja

Preduzimajući operativne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe i krađe, počinjenih u proteklom periodu na području općine Maglaj, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana 29.01.2015. godine, lišili slobode lica:

– O.E., rođeno 1993. godine, i

– K.S., rođen 1993. godine, oba iz Maglaja.

Nad navedenim licima je zavedena kriminalistička obrada, tokom koje se došlo do saznanja da su ista učestvovala u izvršenju sljedećih krivičnih djela:

– dana 01.12.2014. godine, u ulici Civilnih žrtava rata, kojom prilikom je sa objekta Delibegov han otuđeno oko 15 metara bakarnih oluka;

– dana 07.12.2014. godine, u mjestu Misurići, izvršenom provalom u kuću, vlasništvo M.M., iz koje je otuđena određena količina raznih navijačkih rekvizita;

– dana 20.01.2015. godine, u mjestu Misurići, otuđenjem kosilice, vlasništvo K.Š.;

– dana 22/23.01.2015. godine, u ulici Aleja ljiljana, provalom u gril, vlasništvo Č.E., iz kojeg je otuđena jedna mikrovalna pećnica i jedna mašina za rezanje suhomestanih proizvoda; te

– dana 29.01.2015. godine, u mjestu Moševac, krađom bakarnih oluka sa mjesne džamije.

Tokom kriminalističke obrade nad navedenim licima došlo se do informacija o još jednom licu koje je učestvovalo u izvršenju dva navedena krivična djela, teške krađe i krađe, a radi se o licu

– K.E., rođenom 1985. godine, iz Maglaja,

koje je od strane policijskih službenika lišeno slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada. Tokom navedenih aktivnosti policijskih službenika pronađen je i dio otuđenih predmeta.

Takođe, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su rasvijetlili još dva krivična djela iz proteklog perioda, a radi se o:

– teškoj krađi izvršenoj dana 29/30.10.2014. godine, u mjestu Bijela Ploča, kada je iz pomoćnog objekta-šupe, vlasništvo M.A., otuđeno: jedna motorna pila, radna torba u kojoj se nalazio alat za motornu pilu, ulje za lanac motorne pile, ručna motorna kosilica, tzv. trimer i jedna pvc kutija u kojoj se nalazio razni bravarski alat; te

– teškoj krađi izvršenoj u januaru 2015. godine, u mjestu Bijela Ploča, zaseok Plane, kojom prilikom su iz vikendice u vlasništvu H.R., otuđeni sljedeći predmeti: tri ručna cirkulara, tri manje bušilice, dva aparata za elektro zavarivanje, jedan ručni hoblić, kao i kućno kino.

Operativnim radom na terenu službenici Policijske stanice Maglaj došli su do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela mogla dovesti lica:

– M.S., rođen 1988. godine,

– M.N., rođen 1994. godine,

– H.A., rođen 1989. godine, i

– F.A., rođen 1988. godine, svi iz Maglaja.

Navedena lica su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, te je poduzetim aktivnostima policijskih službenika kod navedenih lica pronađen veći dio otuđenih predmeta.

Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su nastavili dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“ iz člana 287. KZ FBiH i „Krađa“ iz člana 286. KZFBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close