Kultura življenjaLifestyle

Sedam godina je prošlo, a niko nije odgovarao za ubistvo navijača Sarajeva: Istina za Vedrana!

Na današnji dan prije sedam godina ubijen je Vedran Puljić, mladi navijač Sarajeva, a ni nakon toliko godina niko nije odgovarao za ovaj zločin.

U neredima 2009. godine u Širokom Brijegu prije utakice između Širokog Brijega i Sarajeva iz vatrenog oružja ubijen je Vedran Puljić.

Za ubistvo osumnjičen je Oliver Knezović (1974), koji se poslije ubistva Puljića predao, te je priznao pucanje iz vatrenog oružja na navijače Sarajeva. Ipak, pod sumnjivim okolnostima pobjegao je iz zatvora, a nisu odgovarali ni oni koji su mu pomogli u tome.

Iz Kantonalnog suda u Širokom Brijegu prije tri godine istakli su da postoji mogućnost da se predmet preda hrvatskom pravosuđnu, a to se na kraju i desilo.

Knezović ima hrvatsko državljanstvo i prebivalište u Zagrebu, tako da je njegov kazneni progon preuzelo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv Olivera Knezovića u aprilu prošle godine, a Knezović nije došao na sud. “Ne mogu ništa komentirati, a nevinost svog branjenika dokazat ću u sudskom postupku”, rekao je tada kratko Knezovićev advokat, Milenko Umičević.

U navijačkim krugovima smatra se da je pomenuti Knezović samo kolateralna šteta, te da je javna tajna ime policajca koji je ubio mladog navijača Sarajeva u neredima prije sedam godina.

Istina za Vedrana!

04.10.2009. – 04.10.2016.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close