Visoko

SDP Visoko: Osvježavamo pamćenje građanstva

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE

 OPĆINSKI ODBOR VISOKO


SAOPĆENJE ZA JAVNOST

 

Osvježavamo pamćenje građanstva

Općinski odbor Socijaldemokratske partije Visoko povodom jučerašnjeg saopćenja za javnost predsjednika SDA Visoko, gospodina Halima Zukića, o projektu vodosnadbijevanja mjesnih zajednica iz Općine Visoko vodom iz gradskog vodovodnog sistema Vareš, želi da osvježi pamćenje i građanstva i gospodina Zukića šta je isti napisao i objavio kroz saopćenje 6. decembra 2013. godine.

U saopćenju pod nazivom – “Ministar Husić je najdirektnije unio smutnju među stanovnike Gračanice”, objavljenom na visoko.co.ba prije više od dvije godine gospodin Zukić je imao potpuno drugačije mišljenje o vodi iz Vareša koju je SDP Visoko nudio kao alternativu.

Stoga u cilju osvježavanja pamćenja građanstva njegovo saopćenje građanstvu prenosimo u cjelosti ;

Ministar Husić je najdirektnije unio smutnju među stanovnike Gračanice, koristeći njihovu nevolju za potrebe svojih političkih i potpuno ličnih interesa. Očito nesvjestan odgovornosti za moguće posljedice. Istraživanja na Vrutku su pokazala da su količine vode više nego dovoljne da bi se gradski vodovod proširio na Gračanicu kao i ostale mjesne zajednice koje imaju problema sa vodosnabdjevanjem. Na sreću Gračanlija, oni neće birati između vode i SDA nego realno izvodivog projekta vodosnabdjevanja na kojem intenzivno radi Općina Visoko i “ministrovog” karijerizma. Potpuno sam uvjeren da će građani napraviti pravi izbor.

S poštovanjem Halim Zukić predsjednik OIO SDA Visoko”

 

OO SDP BiH Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close