SDP: Kriza u FBiH kulminirala pritvaranjem Živka Budimira

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH danas je razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji “sa posebnim osvrtom na posljednja dešavanja u vezi sa borbom protiv korupcije i krizom u Federaciji BiH dodatno izazvanom nakon pritvaranja njenog predsjednika Živka Budimira”, saopštio je SDP BiH.

 

Predsjedništvo SDP-a je “pozdravilo sve aktivnosti poduzete u toj borbi i dalo punu podršku institucijama države koje su posljednjih dana imale značajne aktivnosti u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije”.

 

Također, pozvalo je sve ostale političke subjekte u BiH da također daju podršku nadležnim institucijama BiH, nadasve Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu BiH, kako bi se ova borba neometano nastavila.

 

Konstatovano je da je “kriza u Federaciji BiH kulminirala pritvaranjem Živka Budimira”, te je naglašeno kako je “najbrži način rješenja te krize da Budimir podnese ostavku”.

 

“Rješenje krize je i da Parlament Federacije BiH, u skladu sa Ustavom, povjeri potpredsjednicima ovog entiteta izvršavanje ustavnih dužnosti predsjednika, kao i pokretanje inicijative za smjenu predsjednika Federacije BiH”, kaže se u saopštenju.

ONASA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close