SDP BIH: Memorandum SDP-a je grubo zloupotrebljen, bit će posla za organe sigurnosti!

Nakon što je jučer grubo zloupotrebljen memorandum SDP-a, koji je poslužio za kreiranje prljavog falsifikata kojim se pokušava diskreditovati SDP tvrdnjom da instruira svoje članove da diskreditiraju političke protivnike možemo samo reći da se evidentno radi o gruboj manipulaciji spletkaroša u maniru paraobavještajnih struktura, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Najoštrije osuđujemo zloupotrebu memoranduma i zvaničnih simbola SDP-a i obavještavamo medije i građane da se radi o bezočnom lažiranju i manipulaciji.

Osim što je sadržaj lažiranog dopisa koji je sa fiktivne e-mail adrese poslan medijima u BiH gruba i po mnogo čemu nelogična i providna manipulacija, osim što već sada postoji veliki broj dokaza o tome kako je nastao i kako je plasiran dokument, ono što se pokušava postići istovremeno je i vrlo opasno te podsjeća na udbaške metode kojima se unosila totalna pometnja među ljude i političke strukture dok je “služba” ostvarivala svoje ciljeve.

Njima, koji se služe ovakvim ogavnim metodama, odgovara haos i međusobni rat svakoga sa svim. Jedino u takvom ozračju oni mogu nastaviti raditi ono što rade godinama. Mi u SDP-u nećemo dozvoliti da postanemo dio njihovog svijeta u kojem vladaju podmetanja, lažiranja, intrige, montirani procesi i igre sa ljudskim životima, ali ćemo učiniti sve da ih raskrinkamo.

SDP se ne bavi drugim strankama i njihovim liderima, nego isključivo rješavanjem problema u društvu. To je izgleda za mnoge problem jer nas žele dovesti na teren gdje konkretni rezultati rada nisu tema razgovora, već samo intrige i podmetanja.

SDP će poduzeti sve raspoložive zakonske korake kako bi se sve otkrilo i javnost upoznala sa informacijom o identitetu onih koji stoje iza ovakvih bezočnih manipulacija i krivotvorenja, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP BiH.

(DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close