SDA Zenica se ograđuje od organizatora koncerta posvećenog Aliji Izetbegoviću

Povodom najave koncerta, posvećenog osnivaču i prvom predsjedniku SDA rahmetli Aliji Izetbegoviću i prvom predsjedniku RbiH, od strane nekih osoba, OO SDA  Zenica ima potrebu iznijeti svoje stavove.

Smatramo da svako ima puno pravo da organizira koncerte i druge aktivnosti u skladu sa svojim programskim ciljevima. Međutim, držimo krajnje neumjesnim organizaciju ovog koncerta, s obzirom da organizator tvrdi kako se ovaj koncert održava u čast prvog predsjednika RBiH i predsjednika SDA Alije Izetbegovića i  obraća se institucijama sa zahtjevom za finansijsku pomoć kako bi se koncert realizirao.

S obzirom da iza organizacije ovog koncerta ne stoji niti porodica rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a ni Centrala SDA, najoštrije osuđujemo ovakve istupe organizatora i smatramo ih grubom zloupotrebom lika i imena Alije Izetbegovića.

Molimo građanstvo da uzme k znanju:

OO SDA Zenica ni u kom pogledu nije, niti će učestvovati u organizovanju pomenutog koncerta.

OO SDA Zenica se ograđuje od organizatora pomenute manifestacije u zeničkoj Areni  “Bosna u srcu i duši“.

OO SDA Zenica smatra da su organizatori iz pukih komercijalnih razloga zloupotrijebili ime osnivača SDA i prvog predsjednika R BiH Alije Izetbegovića što najoštrije osuđujemo.

 

PRESS SLUŽBA SDA ZENICA  

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close