SDA, SDP i SBB će imati kandidate za Predsjedništvo BiH!

Stranka demokratske akcije, Socijaldemokratska partija i Savez za bolju budućnost Fahrudin Radončić će imati kandidate za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, potvrđeno za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) iz vrha sve tri stranke.

No, koga će kandidirati još uvijek nisu mogli otkriti, iako rok za prijavu kandidatura ističe krajem ovog mjeseca.

Dileme oko toga da li će SDP imati kandidata za predsjedništvo BiH djelomično je otklonio Zlatko Lagumdžija, lider te stranke koji je u izjavi za agenciju Patria (NAP) potvrdio da će ta stranka imati kandidate za sve nivoe vlasti, uključujući i Predsjedništvo BiH.

– Da idemo na sve nivoe vlasti, ali vam u ovom trenutku, ne mogu ništa više reći. Stranački organi će odlučiti o tome ko će biti kandidat kada za to dođe vrijeme – kazao nam je Lagumdžija.

Istovremeno, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a u izjavi za agenciju Patria kaže kako će i ta stranka imati kandidata za člana Predsjedništva BiH.

– U ovom trenutku SBB i ja osobno svu koncentraciju usmjeravamo ka humanitarnim akcijama i pomažemo stradalima na terenu. Još je rano da odlučujemo o konkretnom kandidatu i o tome će konačni stav donijeti Glavni odbor i Predsjedništvo stranke prije konačnog datuma predaje konačnih listi. U svakom slučaju SBB će imati svog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali ko će to biti u ovom trenutku ne možemo sa reći sa apsolutnom sigurnošću – rekao je Radončić za NAP.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić je, također, potvrdio da će ova stranka izaći na izbore za sve nivoe vlasti, uključujući i Predsjedništvo, a da će odluka o tome ko će biti kandidat biti donesena naknadno.

Također, očekuje se da u utrku za Predsjedništvo BiH uđe i Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, koji pak odluku mora donijeti u narednih nekoliko dana, jer se planira kandidirati kao nezavisni kandidat. Moguću kandidaturu najavio je i potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

(NAP)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close