SDA, SBiH, BPS-a i A-SDA potpisali sporazum

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA), Bosanskohercegovačke patriotske stranke, Stranke za Bosnui i Hercegovinu (SBiH) i Stranke demokratske aktivnosti A-SDA, potpisali su danas u Sarajevu sporazum o političkoj suradnji, zajedničkom djelovanju i jedinstvenom nastupu za mandatno razdoblje 2015.-2018.

Ovim sporazumom opredjelili su se za političku borbu za cjelovitost Bosne i Hercegovine i jačanje njenih institucija, te za provođenje suštinskih ekonomskih i društveno-političkih reformi koje će pokrenuti razvoj i ekonomski napredak.

Predstavnici ovih stranaka najavili su da će zajedno formirati Federalnu vladu, vladu Tuzlanske, Unsko-sanske, Bosansko-podrinjske i Hercegovačko-neretvanske županije kroz podršku imenovanja ekspertskih ministara na upražnjena mjesta, te da će podržati aktualni saziv Vijeća ministara BiH i program rada.

Pitanje je kako će se koalicijski partneri međusobno gledati u svjetlu izjava predsjednika BPS-a Sefera Halilovića o potrebi rušenja križa na Humu, te optužbama kako Bakir Izetbegović po Mostaru kupuje glasove.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close